Asrın Felaketi Esnafı Da Vurdu

6 Şubat tarihinde yaşanan depremin ardından kent büyük bir yıkıma uğradı. Ancak şehirdeki dayanışma ve yardımlaşma ruhu Malatyalılara umut olmaya devam ediyor. Depremzede esnaflar ticaretlerine artık kendileri için tahsis edilen konteynerlerinde devam ediyor. Haber ekibimiz bu seferde Kanalboyu’nda ki esnafın nabzını tuttu.

editörr
editörr
28 Eylül 2023 Perşembe 09:43
Asrın Felaketi Esnafı Da Vurdu

6 Şubat’ta  asrın felaketini yaşayan Malatya'da, birçok bina ve iş yeri enkaza döndü. Deprem, şehirdeki esnafları da olumsuz etkiledi ve birçok iş yerinin tamamen yıkılmasına ayakta kalanlarında büyük zarar görmesine neden oldu. Ancak şehir, bu zorlu süreçte bir araya gelerek dayanışma örneği sergiledi.

Bu destekler arasında, deprem sonrası dükkanlarını kaybeden esnaflara dağıtılan konteynırlar esnafa kısıtlı imkanlarla da olsa adeta nefes oluyor.

Depremden etkilenen esnaflara destek olmak amacıyla şehrin farklı bölgelerinde bulunan esnaflara konteynırlar tahsis edildi.

Kanal boyundaki çarşı esnafı deprem sonrasında dükkanlarının ağır hasar aldığını ya da yıkıldığını dile getirip  bu süreçte neler yaşadıklarını Malatya Vuslat tv mikrofonlarına anlattılar.

6 Şubat depreminde bildiğiniz gibi afetti bu bir deprem değildi 6 Şubat'tan sonra herkes Can derdine düştü sonrasında toparlanma süreci oldu toparlandıktan Sonra ticari hayatımıza ufak ufak atılmaya devam ettik Allah devletimize zeval vermesin şu anda kanal boyundayım
Benim İş yerim merkezdeydi depremde bütün Akpınar gidince Devletimiz de sağ olsun bize uyarı tahsis etti Şu an geldik buradayız

Depremden sonra herkes gibi iş yeri ağır hasarlıydı uzun bir süre çalışamadık Uzun bir aradan sonra burası verildi bize mağduriyetimiz bir nebze de olsa giderildi hala iş yeri olmayan konteyner olmayan bir sürü arkadaşım var Şu an çok şükür Biz işimizi yürütüyoruz ekmeğimizi kazanıyoruz

" Bir takım sorun ve sıkıntılar yaşandı birçok insanımız da yakınlarını kaybetti Bu da çok zorlu bir süreç"

 "İlk zamanlar çok sıkıntı yaşadık Öncelikle Devletimiz sağ olsun her konuda gereken kolaylığı bize gösterdiler Burada hemen konteyner verdiler eski günleri bulmak çok zor artık Malatya bir 20 yıl nereye gitti günlerimiz geride kaldı"

"Kasap pazarındaydı Eski yerimiz depremde yıkıldı Devleti bize burayı verdi depremde dükkan yapılınca mal çıkartamadık dükkanımızdan kosgeb'den destek bekliyoruz olursa iyi olur"

" Bizler Yer bulamadık Devlet bize burayı verdi yakın olduğu için çok şükür yazın bir ve mesafe olduğu için insanlar burayı biliyor yerimiz yoktu önceden mağduriyet yaşadık 2-3 ay boşta gezdik sonrasında buraya bize verdikleri için buraya yerleştik depo bulamadık depo sıkıntısı yaşadık"

Esnaflar gelirlerinin eskisi kadar iyi olmadığını dile getirse de sağlanan imkanlar sayesinde durumlarına şükrediyor.

 "Buraya bir şans olarak değerlendiriyorum sonuçta sonuçta Kanal Boyu cadde ve merkezi bir yerde"

"Yaklaşık 35 senedir bu memleketin esnafıyım insanlar ekmek bulamıyor Biz pastayı istediğimiz zaman olmaz çok şükür ekmeğimiz çıkıyor"

"Bizim müşterilerimiz vardı müşterilerimiz kaybolmasın bize malı getiren köylü kaybolmasın"

 "Eskinin tadı yok ama halimize çok şükür neredeyse kazancımızın yarısı gitti diyebilirim"

"Şu an için Burası bizim için bir nimet ufak da bir dükkanımız olsa yine de kapımızı açıyoruz nasibimiz oluyor ufak tefek kazanıyoruz"

 şehirde yaşanan deprem felaketi, dayanışma ve yardımlaşma duygularını daha da güçlendirdi. Malatyalılar bu zorlu süreci birlikte aşma kararlılığıyla ilerliyor ve depremin yaralarını sararak yeniden ayağa kalkmak ve normal yaşantısına geri dönmek için çalışıyor.

Son Güncelleme: 28.09.2023 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86