banner85

Anaokulu Zincirlerinden Kurtuldu!

Deprem şehirleri yıkarken beraberinde binlerce hak, hukuk, adalet, asayiş olayları da getirdi. Geçtiğimiz ay bir anaokuluna zincir vurulmuştu. Ve verilen mücadelenin sonunda o zincirler açıldı.

23 Mayıs 2023 Salı 14:54
Anaokulu  Zincirlerinden Kurtuldu!

Girişimci bir kadın Nida Öğretmen İncili Köşk adında bir anaokulu açmış ve yıllardır çalıştırıyor. Deprem olmuş öğrencilerinden ve ailelerinden hayatını kaybedenler olmuş. Depremde evinin yıkıldığını iddia eden Kazım Kınacı verdiği anaokulun bahçesine yerleşmiş ve binamdan çıkın diyordu. Okulun işletmecisi Nida Gezek ise ekmek teknelerine el konulmasından şikâyetçiydi.

Nida Gezek: “ Okulumuzun önündeyiz, temizliğini, düzenlemesini öğrencilerimiz için hazırladık ama bunu fırsata çeviren ev sahipleri, özellikle buradaki ev sahibimiz Kazım Karaca bizi içeri almayıp, kapıya zincirler vurup bizleri ciddi anlamda mağdur etti.

Tabi ki avukatımızı tuttuk, savcılığa da gittik gerekli yerlere de şikâyetlerde bulunduk ama bu sürecin ne kadar süreceğini bilmiyoruz.  Bizler mağduriyet yaşıyoruz ve arkadaşların hepsi işsiz kaldılar. Evleri döndürmek lazım rızkımızın peşine düşmemiz lazım bu süreçte mağduriyet yaşıyoruz.”

Anaokulu işletme sahibi Nida öğretmen vazgeçmedi ve hakkını aramak için hukuki işlemlere başvurdu. Çünkü ekmek teknesi olan okuluna zincire vurulmuş kapıdan içeriye giremiyorlardı. 

Kazım Kınacı: “ Ben avukata vermişim, mahkemeye vermişim. Gitsin kendisi kullansın, hakkı.”

Ve aradan çok zaman geçmeden haberin merkezi olarak doğru haberle yine doğru yerdeydi.

Nida Öğretmen anaokulu için açmış olduğu davayı kazanmış, bin bir emekle kurduğu okulunun zincirlerini açtırmıştı

Bu defa kapının arkasında olmanın haklı gururu ve sevinciyle Nida Öğretmen yaşadıkları süreci yine Malatya vuslat mikrofonumuza anlattı

Nida Gezek: “ Şuan çok mutluyum. Haksızlık karşısında direndiğimiz için ve adalet yerini bulduğu için ciddi anlamda onun mutluluğunu yaşıyoruz. Ve bizi destekleyen birçok velimiz, arkadaşlarımız, meslektaşlarımız oldu. Özellikle de sizi ciddi anlamda çok takdir ediyorum, teşekkür ediyorum doğru haber yaptığınız için.

Biz bu sürecin böyle olacağını zaten biliyorduk. Taşkınlık yaparak kira noktasında fırsatçılık yaptı, dokuzu on altıya çıkardı. On altıyı kabul ettik sonra ellilere kadar yükseltti kabul etmedik. O da biz öğrencimiz kapıda kalmasın öğretmenlerimizin işsiz kalmasını yıldırma politikası yaptı ama yılmadık. Bir ekip olarak buradaydık. Hukuki süreç neticesinde bir tahliye ve tutuklama kararı alındı. Hala devam eden bir mahkememiz var, inşallah milyonlar da kazandıracak bize yaptığı bu yanlıştan dolayı.

Mutluyum. Birçoğu depremzedeye örnek olmak istiyorum. Belki birçok mağduriyet yaşayan, pes edecek yöntemler uygulayan ev sahipleri, mülk sahipleri var. Dirensinler, mücadelelerini versinler.

Ben on yıllık bir sözleşme yapmıştım burası için, bunun bir haklılığı vardı. Buradaki birçok depremzedelere örnek olacağını düşünüyorum.  Pes etmesinler, devam etsinler mücadeleye kesinlikle bırakmasınlar.”

Bir Başka Öğretmen: “ Evet, bir ay önceki mağduriyetimiz sonucunda büyük bir mücadeleyle kazandık. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Sevinçliyiz, gururluyuz.”

 Bir Başka Öğretmen: “ Bugün kapının arkasında biz varız, orda değil buradayız. Başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Herkes bizim gibi mücadele versin, umarım bu zor günleri hep beraber atlatırız.”

Kazandıkları davadan sonra tekrar açtıkları okullarında öğretmen ve minik öğrencileri yine ait oldukları yerde bir aradaydılar.

Nida öğretmen Vermiş oldukları mücadelenin sonunda deprem sonrası bu şekilde mağdur olan birçok insana da mücadele ve umut örneği oldu.

Nida Gezek: “ Çok güzel bir duygu, Rabbim herkese nasip etsin. Çok mutluyum çok huzurluyum. Tabi ki bizi mağdur etmek için peteklerin korumalıklarını sökmüşler, çöp kutularını sökmüşler, kameraları sökmüşler. Dışarıdaki bir çöp kutusu ona ne zarar verebilir ki? Ona kadar sökmüşlerdi, çitlere kadar sökmüşlerdi, isimlerimizi indirmişlerdi ama biz iki gün içerisinde ekipçe mücadele verdik ve pazartesi günü burayı öğrencilerine kavuşturduk.

Gerekli yerlere başvurduk onu da kazanacağız. Ben depremzede kardeşlerime bizim gibi mağdur olan kardeşlerime öncü olmak istiyorum. Mücadeleye devam edin, evet bir ay çok üzüldük, öğrenci kaybettik, okullarımızı açamadık, belki birçok kişi hakkımızda olumsuz konuştu, hakaretlere maruz kaldık ama mücadelemi kazandım. Çok mutluyum, burada birçok insana ekmek kapısı olacak ve birçok çocuk için de umut olacağız inşallah.”

Bütün olumsuzluklara rağmen yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan İncili Köşk Anaokulu yine renkli ve cıvıl cıvıl faaliyetlerine devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86