banner85

Altın Fiyatları Arttı, Dolandırıcılara Dikkat!

Altında fiyatların yükselmesi fırsatçılıkları da arttırdı. Bizlerde bu durumu ve bu tür sahtekarlıklara karşı nasıl önlem almalıyız diyerek durumu Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev’e sorduk.

Editör
Editör
10 Mart 2024 Pazar 11:11
Altın Fiyatları Arttı, Dolandırıcılara Dikkat!

Altında fiyatlar rekor üzerine rekor kırmaya gün be gün fiyat güncellemeye devam ediyor.

Fiyatların artmasıysa fırsatçılıkları ve sahtekârlıkları da beraberinde getiriyor.

Altın alırken bilindik ve güvenilir esnaflardan alışveriş yapılması şart

Altın alırken dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, "Müşterilerimize de her seferinde söylüyor ve kendilerini uyarıyoruz. Mümkün mertebe kuyumcularını değiştirmemeleri ve bilindik yerlerden alışveriş yapmalarını çünkü bu durum gerçekten çok önemli dikkatli olunmalı" dedi.

Altının değerinin artmasıyla kalpazanlıklara gün doğduğunu belirten Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, "Bizler yılların esnafıyız bizler bile zaman zaman kandırılıyoruz. Bir insanın belirli testlere sokmadan altının sahteliğiyle gerçekliğini ayırd etmesi mümkün değil. Bizler de altını almadan önce mütlaka atölyelerimizde belirli testlere tabi tutuyoruz" şeklinde konuştu. 

Malatya’da altının olası sahtekarlık vakalarına karşın her zaman kontrolleri yapıldıktan sonra piyasaya sokulduğunu vurgulayan Özhüsrev, "Malatya'da sahte altının piyasaya girmesi çok zordur çünkü biz kuyumcular odası olarak bu konulara çok dikkat ediyor ve oldukça hassas davranıyoruz. Sadece sahte değil düşük ayarda bir altının bile piyasamızda satışı asla onaylanamaz. Polisimiz de bu konuda çok duyarlı, kordineli bir şekilde gelen her altını her çantayı inceliyor altınların sağlamlığı kantlanınca piyasaya giriş yaptırıyoruz. Ancak dışarıdan alınmış altınlara birşey yapamayız onun için vatandaşların başka illerde de yaptıkları alışverişlerde çok dikkatli olması şart" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86