banner85

Alternetif Tıpta Çok Tercih Edilen Tedavi: Hacamat!

Avrupa’da da Kupa Tedavisi olarak adlandırılan hacamat tedavisi vakum ile vücuttaki kirli kanın alınması ile gerçekleştiriliyor.

12 Ocak 2023 Perşembe 10:16
Alternetif Tıpta Çok Tercih Edilen Tedavi: Hacamat!

Hacamat, günümüzde alternatif tıpta sıklıkla tercih edilen bir yöntem. Avrupa’da da Kupa Tedavisi olarak adlandırılan hacamat tedavisi vakum ile vücuttaki kirli kanın alınması ile gerçekleştirilir. Hacamatın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ise oldukça şaşırtıcı.

Hacamat, yüzyıllardır bir sağlık yöntemi olarak uygulanan ve günümüzde de alternatif tıp adı altında yer alan bir tedavi şeklidir. Özel kupalar yardımı ile bir kan alma işlemi olan hacamat, vücudun kendi kendine atamadığı toksinlerin, vakum ile temizlenme işlemidir.

Alanında uzman kadrosuyla  hacamat ile birlikte birçok alternetif tıp hizmeti veren Yaren Yaşam Klinik’e konuk olduk ve son dönemlerde çok talep gören hacamat tedavisini birebir görüntüledik.

Alternetif Tıp Uzmanı Müge Koç, hacamat tedavisiyle vücudun  dışarıya atamadığı toksinlerin, ağır metallerin, dışarı atılmasını sağladığını belirtti.

Vücudun belli başlı bölgelerine kupalar yerleştirilerek, bazı uygulamalarda küçük kesiler yapılarak negatif basınç uygulaması düzeneğiyle kanın emilmesi sağlanıyor.

Müge Koç yapılan tedaviyle hastalıklı bölgelerde kanlanma oranın daha düşük olduğunu belirtti. Sağlıklı bölgelerde daha çok olduğunu belirtti.

Hacamat tedavisinden bir gün öncesi ve sonrasında hiç birşekilde hayvansal gıda tüketilmemesinin gerektiğinin altına çizen alternatif tıp uzmanı tedavi sonrası iyileşme sürecinin kısa sürdüğünü belirtti.

Hacamat uygulaması, vücudun belli başlı bölgelerine kupalar yerleştirilerek, deride küçük kesiler oluşturularak gerçekleştirilen negatif basınç uygulaması düzeneğiyle kanın emilmesi amaçlanmaktadır.

Son Güncelleme: 12.01.2023 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86