22 Farklı Renkte Gül Üretiliyor

Kırkgöz Sahil Parkı’nda Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından kurulan Botanik Market’te belediyeler tarafından kullanılmak üzere fidanlık iç ve dış mekan bitki üretimi yapılıyor. Toplu olarak firmalara satışlar yapılırken sahile inşa edilen Botanik Market’te ise, ziyaretçiler için şahsi satışlar yapılıyor.

editör
editör
06 Haziran 2024 Perşembe 10:25
22 Farklı Renkte Gül Üretiliyor

Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Kırkgöz Sahil Parkı’nda bulunan Botanik Market’te her türlü dış mekân süs bitkisi ve iç mekan bitkileri üretiyor.

Hazır durumda olan ürünler ise, Belediyelerin sorumluluk alanındaki park bahçelerde, çevre düzenlemesi ve camilerin çevre düzenlemesi için kullanılıyor.

Fidanlığın devamı olacak şekilde ve sosyal donatı alanı eklemek için oluşturulan Markete tahsis edilen araziye kurulan tesiste çeşit çeşit bitki yetiştiriliyor, " Burada 3 çeşit bitkilerimiz var çalı türlü bitkilerimiz, İbreli ağaçlarımız ve Boylu ağaçlarımız ayrıca Tıbbi aramotik bitkilerimiz de var Bunlar; Lavanta, Biberiye, Ada çayı, Lavantin dediğimiz tıbbi aromatik bitkilerdir. Bunların üretimleri tamamen bizim kendi ellerimizle yaptığımız çelikler üretimden ürettiğimiz bitkilerdir " şeklinde konuşu.

İç ve dış mekanlarda kullanılmak üzere çeşit çeşit bitkinin yetiştirildiği alanda yüz bin adet bitki bulunuyor, " Çam türleri, Ardış türleri, Kara selvi, Leylandiler, Maviradinler bir çok çam çeşidimiz var bulunmaktadır. Süs bitkisi olarak yani dış mekanlar da kullanılmak üzere çalı gruplarında Şimşir, Ada çayı, Sarı kantarol, Kar topu, Kaflan, Alev çalısı bunlar gibi bir çok çalı çeşidimiz de mevcuttur. Toplam da fidanlık alanımızda 100 bin civarında bitkimiz var " dedi. 

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu yıl büyük emek ve özveri ile çalışarak üretimini gerçekleştirdikleri, 52 bin adet 7 veren cinsinden gül yetiştirdi, " Sırf bu yıl yetiştirdiğimiz 52 bin adet çelikle ürettiğimiz güllerimiz mevcut güllerimiz 7 veren cins çeşitlerindendir böylelikle toplamda 22 adet renk olarak gül çeşidimiz vardır " ifadelerini kullandı.

Ayrıca üretilen bitkilerin satışları ise, toplu olarak firmalara yapılırken Botanik Market’te de ziyaretçiler için 3’er- 10’ar şahsi satışları gerçekleştiriliyor, " Bitkilerimizin hepsi satılmaya hazır durumda ama bizler şu şukilde küçük ya da tekli adet olarak değil de toplu her hangi bir işletme bizden isteyebilir bireysel değil de hani kurumsal olarak zaten bizim Botanik markette ki amacımız da 1- 2 tane vermek gibi bir şansımız olmadığı için Botanik merkezlerde bunu perakende olarak küçük küçük satmaya çalışacağız. Yani burada ki dış mekan bitkileri Botanik marketlerde 3 tane almak isteyene satacağız ama burada fidanlıktan toplu şekilde göderiyoruz " şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.06.2024 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83