2 Yıl Boyunca Bu Karmaşıklığa Göz Mü Yumulacak?

Malatya deprem sonrası belirgin bir şekilde ortaya çıkan sorunlarla boğuşurken deprem öncesinde benzer sorunlar vatandaşın çilesi olmuştu. Ekranlara taşıdığımız haberlerle, yetkililerin gözünden kaçırdığı sorunlara dikkati çekerek, bu yönde politika geliştirmeleri ve hızlı bir şekilde çözüm üretmelerini umut ediyoruz. O haberlerden biri de şehirde karmaşaya neden olan araçlarla ilgili.

Editör
Editör
28 Nisan 2024 Pazar 19:09
2 Yıl Boyunca Bu Karmaşıklığa Göz Mü Yumulacak?

Bir şehir düşünelim,6 Şubat depremlerini yaşamış binlerce canının toprağa vermiş, yaşam umutlarını yitirmiş ve nüfusunun çoğunluğu farklı illere göç vermiş.

Malatya deprem sonrasında ayağa kalkma umuduyla zor bir dönem geçiriyor. Deprem öncesinde de büyük sorunlarla boğuşan Malatya’nın deprem sonrası sorunlara direnecek gücü kalmadı.

Bazı araç sürücülerinin kuralsızlığı normalleştirmeleri, yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde dikkatsizce davranmaları, kaldırımları ve ana caddeleri park yeri gibi kullanmaları üstüne üstlük bu kuralsızlığa göz yumulması soru işaretlerine neden oluyor. Aynı zamanda caddelerde bulanan trafik ışıklarının çalışmıyor olması ortaya başka bir tablo çıkarıyor.

       

Yetkililerin çözüm üretmek yerine yaşanan bu karmaşıklığı depreme bağlamaları deprem yaşayan her ilde kuralların askıya alındığı izlenimi oluşturuyor.

Bizler de kamu yararını düşünerek soruyoruz;

1.Özellikle Kışla ve Sivas Caddesi üzerinde yer alan trafik ışıkları neden çalışmıyor?

2.Şehir merkezinde devam edecek inşaat çalışmalarının iki yıldan fazla zaman alacağı düşünüldüğünde 2 yıl boyunca bu karmaşıklığa göz mü yumulacak?

3.Bu süre zarfında yaşanabilecek kazaların önüne nasıl geçilecek?

4.Ev ve işyerleri teslim edilinceye kadar vatandaşların araçlarını park edecek bir alan tahsis edilecek mi yoksa bu karar vatandaşın inisiyatifine mi bırakılacak.

Bu soruların muhatapları ne zaman çözüm üretecek bilinmez ama bizler sorunları ekranlara getirmeye şehrin yararı için mücadele etmeye devam edeceğiz.

   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86