banner85

Zorda Kalanın Sığınacağı Yer: Toplum Merkezi Açıldı!

Bugün İlimizde 19. Şube Olan Türk Kızılay Malatya Toplum Merkezi Açılışı Gerçekleştirildi.

22 Aralık 2022 Perşembe 13:47
Zorda Kalanın Sığınacağı Yer: Toplum Merkezi Açıldı!

Taştepe mahallesinde açılan merkez daha çok toplumsal eğitim, devlete, kültüre adaptasyon, koruma, meslek edinme, danışma ve psikososyal destek sağlayacak. Türk Kızılayı'nın ülke genelinde açtığı merkezlerin 19. Şubesi de Malatyada faaliyet verecek. Türk Kızılayı kontrolünde, gönüllü bireylerin desteği, kurum ve kuruluşların koordinesi ve sivil toplum örgütlerinin fikir ve görişlerinin ortak harmanlandığı bu merkez önem arz ediyor.

Açılışa Türk Kızılayı yetkilileri, muhtarlar, halk ve Vali Hulusi Şahin katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış programında ilk önce Türk Kızılayı Malatya Toplum Merkezi Yöneticisi Ümit Karadoğan merkezle ilgili teknik bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan Türk Kızılayı Şube Başkanı Osman Korkut, Taştepe'de kurulan merkezin önemini, amaçlarını ve hedeflerini ele aldı.

Türk Kızılayı Taştepe Toplum Merkezi açılışında konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin ise insanların en zor anında Kızılay'ı yanlarında görmesi onur vericidir. Devletin şefkati sadece savaşta, depremde, afette değil artık her sorunlarının çözümünde vardır dedi.

Her vatandaşın, yabancı sığınmacının, zorda kalanın yanında olacak, sığınacağı yer olan ve Taştepe Mahallesi'ne kurulan bu merkez bölgesel konumu nedeniyle de önemli bir konumda olarak görülüyor.

Son Güncelleme: 23.12.2022 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86