banner85

Yeşilyurt Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında 2024 yılının ilk toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

Rabia Işık
Rabia Işık
03 Ocak 2024 Çarşamba 16:02
Yeşilyurt Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 22 Aralık 2023 Tarihli Olağanüstü Meclis Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 2024 yılının ülkemize, şehrimize, ilçemize ve aziz milletimiz için hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü afetten ve kazadan muhafaza etsin inşallah. 2023 yılında çok büyük acılar ve sıkıntılar yaşadık, yeni yılda inşallah aynı sıkıntıları yaşamayız. Rabbim tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik nasip etsin. ” dedi.

Toplantıda ilk olarak Yeşilyurt Belediyesinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimini yapacak olan Denetim Komisyonunda yer alacak isimler gizli oylama neticesinde belirlendi. 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi ve Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 22. maddesi hükmü gereğince yapılan seçim sonucunda; Ramazan Yakıcı, Esin Tanrıverdi, Memet Özen, Şeyda Öztürk Aslan ile İsmail Aydın Denetim Komisyonuna seçildiler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Denetim Komisyonuna seçilen üyelere çalışmalarında başarılar dilerken, Denetim Komisyonu emrinde görevlendirilecek kişi ve gün sayısı ile çalışma ücretleri de görüşülerek karara bağlandı.

2024 yılındaki toplantılarını her ayın ilk haftasındaki Çarşamba günü saat 14:00’de yapılmasını kararlaştıran Yeşilyurt Belediye Meclisi, yeni yılda tatil yapmama kararı aldı.

2024 yılında Yeşilyurt İlçesinde yapılacak kentsel dönüşüm projeleri, sosyal yardımlar, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler için Toplu Konut İdaresi, İller Bankası, Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü gibi kamu, kurum ve kuruluşlarla yapılacak iş ve işlemler için Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yetki verilmesine yönelik Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi ise onaylandı.

2024 yılı Meclis Üyelerinin huzur hakkının belirlenmesine yönelik Yeşilyurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü teklifini görüşüp onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündemdeki diğer maddeleri görüşmek üzere 5 Ocak 2024 Cuma günü saat 14:00’da yeniden bir araya gelip Ocak Ayı çalışmalarını tamamlayacak.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86