banner85

Yeni Terminal Projesi Tamamlandı

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve ek bina ve donatıların tamamlanabilmesini sağlayan proje çalışmaları tamamlandığını önümüzdeki günlerde ihalesinin gerçekleştirileceğini duyurdu.

editörr
editörr
08 Ekim 2023 Pazar 17:22
Yeni Terminal Projesi Tamamlandı

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan,  sosyal medya hesabından Malatya Havalimanı'nda hayata geçirilecek olan yeni terminal binası ve donatı projesinin tamamlandığını 11 Ekim Çarşamba günü ihalesinin yapılacağını açıkladı.  Babacan, paylaşımında; Yaklaşık 2 aydır yaptığımız görüşme ve çalışmalar neticesinde, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve ek bina ve donatıların tamamlanabilmesini sağlayan proje çalışmaları tamamlanmıştır.
Proje kapsamında;
1) Terminal Binası (26.765 m2)
2) Isı ve Güç Merkezi Binası (2.495 m2)
3) ARFF Hizmetleri Binası (2.550 m2) 4) Genel Maksatlı Garaj Binası (3.660 m2)
5) Apron Bariyer Binası ve Kanopisi (112 m2)
6) Giriş Nizamiye Binası (87 m2)
7) Açık Yolcu Otoparkı (498 araçlık)
8) Arıtma tesisi
9) Çevre ve istinat duvarı
10) Altgeçit (battı-çıktı, 2 adet)
11) Havalimanı iç bağlantı yolları ve hava tarafı servis yolları (975 mt) 12) Apron (48.900 m2; 6 uçak kapasiteli)
13) Bağlantı taksiyolları (3 adet)
14) Akaryakıt hizmetleri takım komutanlığı binası (2.000 m2)
15) Mevcut ARFF ve garaj binalarının güçlendirilmesi işleri yer almaktadır.
Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarından 5 firmamızın katılacağı söz konusu ihale, 11 Ekim 2023 Çarşamba günü yapılacaktır. Tüm süreçteki kolaylaştırıcı tutumları dolayısıyla başta  Cumhurbaşkanımız, Ulaştırma Bakanımız, Bakan Yardımcımız, Malatya Valimiz Ersin Yazıcı ve Malatya Havalimanı Müdürümüz Serdar Akyüz'e özellikle teşekkürlerimle... İhalesi yapıldıktan sonra en kısa zamanda inşaat süreci hızlanarak Malatya'mızın ve hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak olan bu güzel eser, hepimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
MalatyaHavalimanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86