banner85

Yeni Cami'de Tepki Çeken Beton Bloklar Kaldırıldı

Bir süre tartışma konusu olan yeni caminin etrafına yapılan beton bloklar nedeniyle 40'ın üzerinde STK toplu açıklama yaparak bu durumun düzeltilmesi istenmişti. Konunu üzerinden aylar geçti , beton bloklar sonunda kaldırıldı.

15 Ağustos 2022 Pazartesi 18:11
Yeni Cami'de Tepki Çeken Beton Bloklar Kaldırıldı

24 Ocak 2020'de Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve yaklaşık 2 yıl onarım-restorasyon çalışmaları yapılan, Yeni Cami'nin aslına uygun olmayan restorasyon çalışması yüzünden, STK'LAR ve vatandaşlar tarafından tepkiler almıştı.

Yeni Cami’nin restorasyonunda dikkat çeken detaylardan birini, caminin ana girişi olan batı ve doğu kapısının merdivenlerinin sağ ve solunda bulunan abdest alma musluklarının kaldırılıp, kanalın ise kapatılması oluşturmuştu. Bunun yerine cami avlusunun kuzey kısmına yeni abdest yerleri yapılmış, ancak yüksek maliyetli imalatların oluşturduğu duvarlarla caminin görünümünün bozulması tepkilere yol açmıştı. Bir süre tartışma konusu olan beton bloklar nedeniyle 40'ın üzerinde STK toplu açıklama yaparak bu durumun düzeltilmesi istenmişti.

Yeni Camii’nin avlusuna dışarıdan duvar gibi yapılan ve tepki çeken, aylardır çözüm üretilmeyen, olduğu gibi yerinde bırakılan beton bloklar, tepkiler üzerine kaldırıldı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86