'Yaratıcı Geleceğin İzinde' Projesi ile Dahiler Yetiştirilecek

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı ile bir protokol imzalayarak, öğrencilerin kendini teknoloji alanında geliştirmesi için yeni bir adım attı. Malatya Bilim sanat merkezinin koordinatörlüğünü yürüteceği Projenin adı ise; “Yaratıcı Geleceğin İzinde”

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
01 Aralık 2023 Cuma 13:49
'Yaratıcı Geleceğin İzinde' Projesi ile Dahiler Yetiştirilecek

Öğretmen, öğrenci ve velilerin teknolojik gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan ‘Yaratıcı Geleceğin İzinde’ projesinin imza törenine İl Müdürü Behçet Bakır, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Abdulvahap Yoğunlu, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler katılarak projeyi imzaladılar.

Proje kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilere robotik kodlama, yapay zeka, donanım ve yazılım alanlarında 10 gün 80 saat eğitim verilecek.

Protokolü imzalayarak projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan İl Müdürü Behçet Bakır, “Gerçekleştirmeyi planladığımız robotik kodlama ve yapay zeka eğitim projemizle; Geleceğin teknolojik gelişmelerine ayak uyduracak nitelikli bireyler yetiştirmeyi, öğrencilerimizin teknik becerilerini artırmayı ve yaratıcı düşünme kapasitelerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Özellikle öğretmenlerimizin donanım ve beceri kabiliyetlerini artırmak, onların yetiştirdiği öğrencilerin yapacakları tüm çalışmalara ve projelere yansıyacaktır.” dedi.

‘Yaratıcı Geleceğin İzinde’ projemizin koordinatörlüğünü ise Malatya Bilim ve Sanat Merkezi yürütecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86