banner85

Valilikten Hane Başı Destek Ödemesi Duyurusu

T.C Malatya Valiliğinin Sosyal Medya hesabından yaptığı duyuruda Hane Başı Destek Ödemesi ile ilgili bilgilere ye verildi.

Admin
Admin
20 Mart 2023 Pazartesi 10:37
Valilikten Hane Başı Destek Ödemesi Duyurusu

Açıklama şu şekilde;

Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilimizde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10.000-TL "hane başı destek ödenmesine" devam edilmektedir.
Bugüne kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1.506.317 haneye yönelik "hane başı destek ödemesi" aralıksız devam etmekte olup ödemeler son aşamaya gelmiştir.
Hane başı destek ödemesinde fiili ikametgah adresi esas alınmaktadır. Bununla birlikte çeşitli sebeplerle fiili olarak oturduğu adresten farklı bir ikametgah adresinde kaydı görünen afetzedelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için aşağıda belirtilen süreç dahilinde ödemeleri gerçekleştirilecektir.
Afetzedelere, fiilen ikamet ettiği halde ikamet adresi farklı bir konutta ise; 1- Halihazırda bulunduğu ilin, İl AFAD Müdürlüğüne başvurmaları,
2- Hasarlı konutta ikamet ettiğini kanıtlayan belgeleri (doğalgaz faturası, elektrik faturası, su
faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı) sunmaları,
3- Bu belgelerin temin edilememesi durumunda, muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığı ile fiilen oturulup oturulmadığına düzenlenecek belgeyi temin etmeleri sağlanacaktır.
ilişkin
4- İl AFAD Müdürlüklerimizde; ikameti kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra gerekli kontroller yapılarak afetzedelerin T.C. Kimlik numarası üzerinden (T.C Ziraat Bankası'na) hane başı destek ödemesi yapılacaktır.
Yukarıda belirtilen süreçlerin tamamında İl AFAD Müdürlüklerimiz, afetzedelerimize her türlü kolaylığı sağlayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86