banner85

Vali Yazıcı: 'Dünyaya örnek gösterilecek bir kütüphane'

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, modern kütüphane ve gençlik merkezi açılışı için memnuniyetini dile getirerek, depremin olumsuz etkilerine rağmen bu önemli tesisi şehre kazandırmanın değerini vurguladı.

Rabia Işık
Rabia Işık
04 Ekim 2023 Çarşamba 17:12
Vali Yazıcı: 'Dünyaya örnek gösterilecek bir kütüphane'

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, şehirlerine kazandırılan modern kütüphane ve gençlik merkezi için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti.

Depremin yaşattığı olumsuzluklara rağmen bu "heybetli ve görkemli" tesisi şehre kazandırmanın önemini vurgulayan Yazıcı, "Gençlerin ve çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bu modern binayı şehirlerine hediye eden her iki bakanlığa teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.  

Malatya'nın artık normalleşmeye başladığını ve okulların açılmasıyla birlikte sokakların hareketlendiğini ve ticaretin canlandığını dile getiren Vali Yazıcı, bu tür tesislerin şehirlerine yayılmasını diledi. Vali, gençlere ve çocuklara hitaben, binanın içinde bulunan kitap okuma alanları, ders çalışma alanları, dinlenme mekanları ve atölyeler gibi çeşitli imkanlardan yararlanmalarını teşvik etti.

Vali Yazıcı; "Eğer binayı gezmeyenler varsa lütfen ama lütfen bütün birimlerini gezin. Gerçekten dünyaya örnek gösterilecek bir kütüphane binası. inşallah Bu tür binalarımızın, kütüphanelerimizin, aynı zamanda gençlik merkezi gibi fonksiyon yüklenen bu tür kütüphanelerimizin bütün şehirlerimize, hatta ilçelerimize kadar yaygınlaşmasını istiyor ve geliyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 06.10.2023 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86