banner85

Vali Ersin Yazıcı’nın “10 Ocak İdareciler Günü” Mesajı

10 Ocak 1971 Yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantının başlangıç olarak kabul edilmesiyle, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 Yılı Genel Kurulu’nda ‘’10 Ocak İdareciler Günü’’ kabul edilmiştir.

Rabia Işık
Rabia Işık
09 Ocak 2024 Salı 14:22
Vali Ersin Yazıcı’nın “10 Ocak İdareciler Günü” Mesajı

“İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” ifadesini düstur edinerek, büyük bir özveriyle kendilerini aziz milletimizin hizmetine vakfeden idarecilerimiz, devletimizin en köklü, en temel, en önemli
unsurları ve insan gücüdür. Mülki İdare Amirleri; ülkemizin her köşesinde, toplumun huzuru, refahı ve güvenliği için üstün bir vazife bilinciyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun temel değerleri olan demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, laik ve sosyal hukuk devletinin
bekası adına, kendilerine düşen vazifenin farkında olarak, önemli hizmetlerde bulunmaktadırlar. Bizler, “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” düsturu ile, ülkesine ve insanlarına hizmet etme bilinciyle çalışan Mülki İdare Amirleri olarak, devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini de temsil etmekte, devletle vatandaşlarımız arasındaki sevgi ve güven bağlarını da güçlendirmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Malatya’mızda devletimizi temsil eden, vatandaşlarımıza hizmet sunmada büyük bir fedakarlıkla görev yapan idarecilerimiz başta olmak üzere tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, mensubu olmaktan gurur duyduğum bu şerefli mesleği icra ederken şehit düşen ve ebediyete irtihal eden idarecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86