banner85

Vali Ersin Yazıcı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel kutlamalar devam ederken Malatya Valisi Ersin Yazıcı’da bir mesaj yayınladı.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
27 Ekim 2023 Cuma 13:39
Vali Ersin Yazıcı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel kutlamalar devam ederken Malatya Valisi Ersin Yazıcı’da bir mesaj yayınladı.

Vali Ersin Yazıcı'nın yayınladığı mesaj şöyle;

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan ve büyük fedakarlıklarla kazanılıp eşsiz bir zafer neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Ekim Türk Milletinin istiklal ve istikbal yolunda kararlılıkla giriştiği kurtuluş mücadelesinin millet egemenliği ile taçlandığı kutlu bir gündür. Bu tarih, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen büyük bir devrimin yıl dönümüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan idare” diyerek bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetin müdafaası ve muhafazası her şeyden önce gelmektedir. Cumhuriyet; milletimizin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceğinin en açık ifadesidir. Cumhuriyet; eğitim, bilim, sanat, kültür ve teknoloji alanlarında büyük atılımların yapıldığı, bir dönemimde simgesidir. Bu dönemin temel değerleri ise laiklik, eşitlik, adalet ve demokrasi ilkeleri üzerine kurulmuştur.

Ülkemizi 100. Yılında daha aydınlık yarınlara taşımak için Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi olan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini her daim hatırlayarak Atatürk’ün bize gösterdiği bu yolda daha emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, istiklâli ve istikbali uğruna ölüme meydan okuyan, milli ve manevi değerlerini çiğnetmeyen, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen Kurtuluş Savaşımızı eşsiz bir zaferle taçlandıran kahraman ecdadımızdan bizlere emanettir. Bu emanet, devletimiz için sadece bir yönetim şekli değil, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet’imizin 100. Yılını en içten dileklerimle kutlarım.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86