banner85

Vali Ersin Yazıcı “Hepimiz Eşitiz”

Vali Ersin Yazıcı, özel gereksinimli bireylere yönelik olarak Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen farkındalık programına katıldı.

Rabia Işık
Rabia Işık
04 Aralık 2023 Pazartesi 14:15
Vali Ersin Yazıcı “Hepimiz Eşitiz”

Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirilen programa; Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, J. Kd. Alb. Ercan Altın,  Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda İnancımız, töremiz hepimizin eşit olduğunu emrediyor diyerek konuşmasına başlayan Vali Ersin Yazıcı “Hepimiz eşitiz ve bu eşitliği sağlamak adına devletin veya toplumun sunduğu bütün imkanlardan eşit şekilde istifade etmemiz gerekir. İnancımız asla birbirimizden üstünlüğümüz olmadığını ifade ediyor. Evlatlarından bir dakika bile ayrılamayan annelerimizin onların hayatını kolaylaştırmak adına kendi yaşamlarından büyük fedakârlıklarda bulunduklarına şahidiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz sizlerin yaşamlarını kolaylaştırmak, anne ve babalara çeşitli imkanlar sağlamak için gayret ediyor.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a Erişilebilirlik Belgesini takdim etti. Özel gereksinimli bireylerden oluşan koro tarafından Malatya Türküsü seslendirildi. Programa katılım sağlayan Yazar Ali Haydar Koyun tarafından kitap dağıtıldı.

Program Akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı ile son buldu.

Son Güncelleme: 04.12.2023 17:57
Anahtar Kelimeler:
ValiEngelliMalatyaHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86