banner85

Uluslararası Sempozyuma Arapgir Ev Sahipliği Yapıyor

Bilimsel çalışma yapan akademisyen ve bilim insanlarını buluşturacak olan III. Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu Arapgir’de yapılacak. Dün başlangıcı yapılan sempozyuma yurdun her köşesinden önemli bilim insanları katılım sağlarken program yarın sona erecek.

Rabia Işık
Rabia Işık
29 Eylül 2023 Cuma 17:06
Uluslararası Sempozyuma Arapgir Ev Sahipliği Yapıyor

İlk ve ikincisine Kayseri’nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu bu kez Malatya’da gerçekleştiriliyor.

Oğuz Boyları Derneği tarafından Arapgir Belediyesi’nin ev sahipliğinde III. Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu, 28-30 Eylül tarihleri arasında Arapgir Belediyesi Samime Aydınlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Bilimsel çalışma yapan akademisyen ve bilim insanlarını buluşturan; güncel meseleleri ve sorunları ele alarak çözüm önerileri sunacak fikir ve deneyimlerin paylaşılacağı bir platform oluşturma amacıyla düzenlenen III. Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu bilim dünyasının büyük ilgisi ile karşılaştı.

Sempozyum Onursal Başkanlığını Arapgir Belediye Başkanı Haluk CÖMERTOĞLU yaparken sempozyum başkanlığı’nı da Prof. Dr. Mustafa TALAS üstleniyor. Bunun yanı sıra Sosyal bilimler ve eğitim alanında yapılan bilimsel çalışmaların kabul edildiği kongrede, önemli alanlarda bildirim yapmak üzere yurdun her noktasından önemli bilim insanları da katıldı.

Sempozyuma ev sahipliği yapan başkan Cömertoğlu türk toplumunun bugünlere kolay gelmediğini ifade edip gelişen teknolojii ile tarihin daha kolay gün yüzüne çıktığını vurguladı.

sempozyum başkanı talas açılış konuşmasında bilme verdikleri değer için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’na teşekkür etti.

Sempozyumda konuşma yapan 45. Ve 48. Dönem malatya milletvekili aynı zamanda eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Metin Emiroğlu  oğuz boylarının tarihteki yerine değindi.. 

Sempozyumda konuşan Cem  Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan geçmişini bilmeyen geleceğini tayin edemez dedi ve bu tür çalışmaların daha fazla yapılması gerektiğini ifade etti. 

Son Güncelleme: 29.09.2023 17:38
Anahtar Kelimeler:
MalatyaHaberGündemArapgir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86