banner85

TSO Başkanı Sadıkoğlu Destek Talep Etti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu Malatya’da depremden büyük zarar gören firmalar için yeni bir girişimde bulundu ve yaraların bir an önce sarılması adına elini taşın altına koyduğunu ifade etti.

23 Haziran 2023 Cuma 15:46
TSO Başkanı Sadıkoğlu Destek Talep Etti

Asrın felaketi, 6 Şubat depremlerinde Malatya ciddi oranda etkilendi deyim yerindeyse koca kadim şehir yerle bir oldu. Kentte bulunan herkes gibi ticaretin döndüğü, kendileriyle birlikte belki de binlerce kişiye ekmek kapısı olan esnaflar da büyük ölçüde etkilendi.

Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği büyük depremlerde kalanlar, sağ çıkanlarda hem psikolojik hem de maddi açıdan yara aldı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 10 bin üyesinin yüzde 80’i depremden zarar gördü.

Depremzede firmaların daha hızlı ayağa kalkabilmesi için her türlü desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, üyelerin oda aidatlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından üstlenilmesi talebinde bulundu.

Yaptığı bir açıklamada zarara uğrayan depremzede firmaların ticari hayatlarını toparlaması ve yeniden ayağa kalkması için her türlü desteğe ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta yaşadığımız depremler şehrimizde binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, on binlerce binamızın yıkılması ve ağır hasar almasına, ekonomik olarak da altından kalkılması zor bir enkaza sebep olmuştur. On bin üyemizin tamamı depremzede olmuş, yüzde 80’inin iş yeri zarar görmüştür. Depremin yaşandığı andan itibaren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak sosyal ve kurumsal sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Üyelerimizin tamamı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ortaya çıkan tabloyu ve talepleri her platformda dile getiriyoruz. Zor durumdaki üyelerimizin haklı destek beklentileri ve talepleri ciddi boyutlardadır. Ufak büyük demeden her destek üyelerimize bir can suyu niteliğindedir. Oda aidatlarının dahi üyelerimiz için maddi külfet olduğunu ve ödeme yapamadıklarına şahit olmaktayız. Böylesine bir dönemde çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Üyelerimizin aidatlarının TOBB tarafından üstlenilmesi için hazırladığımız resmi yazımızı üst kuruluşumuz olan TOBB’a gönderdik. Üyelerimizin yaralarına az da olsa merhem olacak bu desteğe karşılıksız kalınmayacağını umut ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 24.06.2023 10:21
Anahtar Kelimeler:
FirmaZararEsnafTsoDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86