Tarihe Yolculuk Yaptıran Koleksiyon

Malatya’da bir emekli esnafın çocukluk merakı ile oluşturduğu koleksiyon tarihe ışık tutuyor. Koleksiyonerin küçük yaşlarda tarih, antika ve musikiye olan merakıyla 50 yılda oluşturduğu koleksiyon ziyaretçileri geçmişte yolculuğa çıkarıyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
04 Aralık 2023 Pazartesi 14:01
Tarihe Yolculuk Yaptıran Koleksiyon

Arapgirli emekli esnaf Asım Külah evinde birçok antika eşyaları biriktirmiş. Sergilediği koleksiyon, dirhemden, kumaşa, sandıktan, ütüye kadar birçok parçayı barındırıyor. 

Hat sanatı ile de yakından ilgilenen Külah, aynı zamanda da bir mevlithan…

Asım Külah’ın evi de günübirlik yüzlerce insanın ziyaret ederek bol bol fotoğraf çektirdiği bir mekân…

Bu evde her türlü geleneksel eşya, kervan çanları, Osmanlı dönemine ait mühürler, kolonya doldurma şişeleri, eski radyolar, dikiş makineleri, bakır tepsiler, kalburlar, gümüş mutfak takımları gibi eşyalar görebilirsiniz.

Evinde sergilediği eşyaların tamamının Arapgir halkına ait olduğunu belirten Külah, Yurtiçi ve yurtdışında çok fazla ziyaretçiyi ağırladıklarına vurgu yaparak tüm ziyaretçilere kapılarının açık olduğunu dile getirdi. 

Anahtar Kelimeler:
MalatyaHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86