banner85

Tam 15 Bin Ton Pancar Toprak Altında Kalmış!

Pancar Üretimi Düşük, Şeker Azalmış, Müdür Yok, Sendika Konuşmuş...

10 Aralık 2022 Cumartesi 14:24
Tam 15 Bin Ton Pancar Toprak Altında Kalmış!

400 bin ton rekolte bekleniyorken rekolte 328 bin tonda kalmış. Geçen yıl 68 bin ton şeker üreten Malatya şeker fabrikası bu yıl 43 bin ton şeker üretmiş. Geçen yıla göre kayıp tam 25 bin ton şeker. 15 bin ton pancar ise sökülememiş ve tarlada kalmış..!

Pancar alım sezonu sona ermiş, bu yıl tam 15 bin ton pancar toprağın altında kalmış sökülememiş, şeker fabrikası müdüründen hiçbir açıklama yok, açıklama ise sendika temsilcisinden geliyor.

Özelleştirilmeyen birkaç şeker fabrikasından olan Malatya şeker fabrikası sezonu tamamlamış.

Türkiye’nin önemli ve ayakta durabilen şeker fabrikasında neler olup bittiğini, beklenen rekoltenin ne olduğunu, ne kadar alım yapıldığını fabrika müdürü neden açıklamaz da aslında kendisi de fabrikada işçi olan sendika temsilcisi belli bir kesim basına açıklama yapar.

Devlet tohum veriyor, destek veriyor, gübre veriyor, çiftçi büyük emekler veriyor tam 15 bin ton, yani yaklaşık bin kamyon pancar tarlada kalıyor, toprağın altında çürüyor, fabrika müdüründen ses yok, açıklama yok, kamuoyuna bilgi yok. Sezon başlarken şeker fabrikası müdürü Suat Altun 3 Eylül 2022 tarihinde şu açıklamayı yapmıştı ;” Bu yıl Malatya’da 70.000 dönüm alanda yetiştirilen yaklaşık 400.000 ton pancar işlenecek buna karşılık 50.000 ton kristal şeker üretilecek” denmişti.

Peki ne oldu üç ay önce 400 bin ton dediğiniz pancar 328 bine düştü. 50 bin ton dediğiniz şeker 43 bin tona düştü.. neden 15 bin ton çiftçinin emeği toprağın altında kaldı.

Halkın emeği adına, devletin parası adına soruyoruz. Neden müdürler değil de sendika temsilcisi bilgileri bir kısım basına veriyor.

Son Güncelleme: 11.12.2022 00:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86