banner85

Süper Müezzin Gençlere Örnek Oluyor

Müezzin denince akla sadece namaz kılan kuran okutan değil de spor gibi farklı aktiviteler yapan da gelmeli. Bir müezzin düşünün hem cami de kuran okutup namaz kıldırıyor hem de spor gibi farklı aktivitelere vakit ayırıyor.

editörr
editörr
04 Ekim 2023 Çarşamba 10:11
Süper Müezzin Gençlere Örnek Oluyor

Malatya’da Erdoğan Camisinde vekil müezzin gençlere örnek oluyor. Spor kulübünde spor yapıyor.

Malatya Erdoğan Camii'nde vekil müezzin olarak görev yapan Erkan Akan, geleneksel olarak sadece camide kuran okutup namaz kıldırmakla sınırlı görülen müezzinlik görevini daha da genişleterek farklı aktiviteleri de içine alan bir anlayışı temsil ediyor.

Erkan Akan, cami görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirirken, boş zamanlarını spor salonunda geçiriyor. Bir spor kulübünde spor yaparak gençlere hem fiziksel aktivitenin önemini vurguluyor hem de sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik ediyor

Erdoğan Camisi'nde müezzin yapan Erkan Akan Malatya’da Özel Spor Kulübü'nde spor yaparak gençlere örnek oluyor. Kuran-ı Kerim ve sohbet ederek gençlerin ve spor gelenlerin göz bebeği oluyor. Hoca sadece camide cübbe diyen ve namaz kıldıran değil sporda yaparak gençlere örnek olmak istediğini belirten Müezzin Akan, "İnsanlarımızla buluşuyoruz, Kuran-ı Kerim örenmek isteyenlere dersleri veriyoruz, sohbet ediyoruz vatandaşlarımızın sorunlarını yanıtlıyoruz. Dertli olan vatandaşlarımız Kuran’ı Kerim'e yönlendiriyoruz eşinden ayrılmış hayatta küsmüş olan bir ablamızla konuştuk ve hayatta sık sıkı sarıldı dedi. Peygamber Efendim Hz Muhammed (s.a.v) helallik dairesinde spor yapın demiştir. Cami hocası olarak spor kulübünde spor yaparak gençlere örnek olmaya çalıştığını ifade eden. Akan, İnsanlarımızın bakış acısı hocalar sadece camide cübbe giyen namaz kıldıran değil, helallik dairesi geniş harama lüzum yok şiryanıda anlamış oluyorlar. Spor kulüplerinde spor yapmak haram değil. Bir İnsanın namaz kılması oruç tutması moralse spor yapmasıda moraldir. Müezzin olarak spor yapıyorum. Kuran-ı Kerim dersi verdiğimiz öğrencilerimiz spor kulübüne geldi ziyaret ettiler öğrencilerimiz çok şaşırdılar. Hocamız spor yapıyor dediler. Gençlere örnek oldu.   Hz. Muhammed hadislerinde spor yapın diyor. Yakın zamanda ise ilahi klibimiz yanında olacak, kitap editörlüğü yapıyorum amacımız vatandaşlarımızın gözünde hocalar sadece camide olmaz spor kulüplerinde spor yapıyorlar insanlarımız ve gençlere örnek olmaya çalışıyorum.Zafer Kulübü'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.10.2023 16:29
Anahtar Kelimeler:
MalatyaMüezzinCamiSpor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86