banner85

Sevinçleri 5 Dakika Sürdü!..

TOKİ'den Ev Çıkmış 5 Dakika Sonra Anahtarını Almışlar!

10 Aralık 2022 Cumartesi 13:20
Sevinçleri 5 Dakika Sürdü!..

Battalgazi Çolaklı Mahallesinde bir dram yaşanıyor. Depremde evleri hasar gören aile deprem evlerinin TOKİ kuralarına katılıyor. Sevinçleri sadece 5 dakika sürüyor ve anahtarları ellerinden alınıyor!

Çolaklı Mahallesinde kerpiç bir evde 42 yaşında down sendromlu Emin Keskin ile  87 yaşındaki Anne Fatma Keskin yaşıyor.

Kendilerine bakmaktan aciz bu insanların bakımına ise kilometrelerce uzakta oturan, merkezde çalışan ramazan keskin adındaki oğlu günlük gelip bakımlarını yapıyor sobalarını yakıyor.

 Yıkılmak üzere olan evlerinde oturmak zorundalar. İstedikleri ise TOKİ'nin Orduzu Gelinciktepe’de kendilerine deprem evlerinden bir ev verilmesi.

Ramazan Keskin depremde zarar gören evlerine karşılık Orduzu Gelincik tepesi TOKİ konutlarına başvurmuş. Kura günü heyecanla kura çekimine katılmış. Kendilerine ev çıkmış. Sevinci sadece 5 dakika sürmüş ve evin anahtarını elinden almışlar.

Anne yaşlı, annenin kanatları altında bakıma muhtaç emin %70 engelli, Ramazan merkezde oturuyor. Fatma Teyze bize bir çare bulun diyor.

Üşüyor, titriyor, yıkılmak üzere olan evde yaşamaya çalışıyor.

Ramazan keskin AFAD’a gitmiş, uğraşmış, çırpınmış sesini duyuramamış.

Kamuoyu merak ediyor. Bu ailenin kurada çıkan evlerinin anahtarı neden 5 dakika sonra ellerinden alındı. Engelli ve yaşlı olan bu aileye neden deprem evi verilmiyor.

Son Güncelleme: 11.12.2022 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86