Selahattin Gürkan’ın Yeniden Aday Gösterilmesini İstediler

15 Ocak tarihinde Ak Parti belediye başkan adaylarını açıklayacak. O gün gelene kadar kamuoyu etkisi oluşturmak isteyen Malatyalı bazı STK temsilcileri, parti il binası önünde toplanarak Selahattin Gürkan’a destek açıklaması yaptılar.

Rabia Işık
Rabia Işık
11 Ocak 2024 Perşembe 17:30
Selahattin Gürkan’ın Yeniden Aday Gösterilmesini İstediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ocak tarihinde İstanbul ile birlikte 26 ilin belediye başkan adayını açıklamıştı. Aralarında Malatya ve deprem bölgesi illerinin de bulunduğu diğer iller ise 15 Ocak tarihinde Ak Parti’nin seçim beyannamesiyle birlikte ilan edilecek.

Ancak bugüne kadar kamuoyunda aday gösterilecek kişiler arasında mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte farklı isimler ön plana çıkmaya başladı. Hal böyle olunca, aday açıklanmadan önce bazı sivil toplum örgütleri ve esnaflardan oluşan bir grup Ak Parti İl Binası önünde bir eylem yaptılar.

Kalabalık topluluk ellerinde taşıdıkları dövizler ve yaptıkları açıklamalarla mevcut Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yeniden aday gösterilmesi gerektiğini belirttiler.

Malatya’da ithal aday istemediklerini ifade eden Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, pandemi döneminde ve depremler sonrasında Selahattin Gürkan’ın her zaman esnafın yanında olduğunu kaydetti. 

STK temsilcileri, depremden sonra Malatya’daki tüm çadır kentlerde, konteyner kentlerde ve esnaf konteynerlerinde Selahattin Gürkan’ın emeği olduğunu ifade ettiler.

Grup bir süre daha il binası önünde sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Son Güncelleme: 11.01.2024 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86