banner85

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Türkiye 31 Mart'ta mahalli idareler seçimi için sandık başına gidecek. Muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listeleri için oy kullanacak kişiler bilgilerini 17 Ocak tarihine kadar kontrol edilebilecek ve güncelleme yapabilecek.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
06 Ocak 2024 Cumartesi 12:23
Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Milyonlarca seçmen, belediye başkanları ve muhtarları seçmek için 31 Mart’ta oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerinin güncelleştirilmesi için uygulama esaslarını belirledi.

Seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi 3 ocak tarihinde başladı. 17 Ocak Çarşamba günü saat 17’ye kadar seçmen listelerinde güncelleme yapılabilecek.

Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek.

Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek. Bu kişiler herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda olacak.

Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturalarını ibraz etmek suretiyle askı süresi içerisinde başvuru yapabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86