banner85

“Sami Er, İlk Toplantıda Söylediğini İkinci Toplantıda Reddetti”

Önceki gün ekranlara taşıdığımız Malatya’nın Eski Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın basın açıklamasında Gürkan, belediyelerin borç batağında olduğuna dair iddialara cevap vermişti. Gürkan, Sami Er’in ilk toplantıda borçlara yönelik açıklamasını ikinci toplantıda reddetmesini skandal olarak açıkladı.

Editör
Editör
23 Nisan 2024 Salı 19:40
“Sami Er, İlk Toplantıda Söylediğini İkinci Toplantıda Reddetti”

Malatya’da seçimler sonrası değişen yönetimle birlikte kent borç iddialarıyla çalkalandı.

Olayların fitilinin meclis toplantısında ateşlendiği borç tartışmaları hakkında sessizliğini bozan Malatya’nın Eski Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Biz kendilerini uyardık. ancak sami er, ilk toplantıda iddia ettiklerini ikinci toplantıda reddetti. Bu şekilde bir iddia zaten çok kötüyken birde zerine reddetmesi daha büyük bir hata. Kısaca özrü kabahatinden büyük diyebiliriz" dedi.

Yeni belediye başkanı Sami Er’in belediyenin 17 Katrilyon borcunun bulunduğunu belirterek personel Maaşlarını çek ve krediyle, ödediklerini söylemesine tepki gösteren Gürkan, bu iddiaların ülke çapında itibar zedeleme girimi olduğunu dile getirdi. Gürkan, "Bizim anlımız açık her konuda şeffaf bir belediyecilik yürüttük. Göreve gelir gelmez böyle iddiaların yapılmasını itibar zedeleme olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Kamuoyunu bilgilendirmek için kameraların karşısına geçen Gürkan, söz konusu borçlara yönelik konulara açıklık getirerek yeni belediye başkanına öneride de bulundu, "Yeni belediye başkanımızın bu iddialarına katılmıyoruz. Görev süremiz boyunca hiçbir maaşın ödenmediği veya herhangi bir ödeme sorunumuz olamadı. Hiç bir kimseden buna yönelik bir idda veya şikayet dutdunuz mu? Bu iddiaların belediye başkanı arkadaşımıza yanlış bilğilendirme yapılmasından kaynaklandığı kanaatindeyim. Kendisine yanındaki arkadaşlara dikkat ederek bilgiler konusunda dikkatli olmasını önerebilirim çünkü bu tür durumların devam etmesi ileriki süreçte kendisi için büyük bir sorun olacaktır" ifadelerini kullandı.

Görev süresi boyunca hayata geçirdikleri projelere değinen Gürkan, kendilerine haksızlık edildiğini belirtti, "Bunca yıl Malatya'ya hizmet eden biri olarak bu şekilde bir karşılık yerine sevgi ve iyi hatıralarla yadedilmeyi umuyorduk" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86