Sadece 96 Konut ve 1 İş Yeri

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Malatya’da binlerce insandan kimi evini kimi iş yerini kaybetti.

Editör
Editör
31 Mayıs 2024 Cuma 19:20
Sadece 96 Konut ve 1 İş Yeri

Devlet yetkilileri tarafından ‘1-2 yıl içerisinde yıkıma uğrayan şehirlerimizi ayağa kaldıracağız’ şeklinde açıklamalar gelse de geçen 1,5 yıl kadar zamanda Malatya’da çalışmalar neredeyse kaplumbağa hızında gerçekleşiyor. 
Kentte TOKİ kuralarının çekilmesi uzun zamandır arapsaçına dönmüş durumda. En son Mart ayında toplam bin 700 konut teslim edilirken sıradaki konutların teslimi Nisan ayına, Nisan ayında çekilmeyen kura ise Mayıs ayına ertelendi. Binlerce vatandaş kalıcı konutlarına kavuşmak için gün sayarken bu ay sadece 96 konut ve 1 iş yeri için kura çekimi gerçekleştirildi.
Malatya’da TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarının kura çekimlerine Yakınca'da rezerv alan içinde inşa edilen konutlar üzerinden devam edildi. Beklenen kura çekimlerinin yapılması, ev sahibi olmayı bekleyen depremzedeler için büyük bir umut kaynağı oldu.
Öte yandan tam tarih belirtilmeden Malatya’da bazı yetkililer tarafından Haziran ayında kura çekimi yapılacağı söylense de vatandaş bu konuda tam bir bilgi sahibi olamadı. Depremzedeler bir an önce bu belirsizliğin ortadan kalkmasını ve kalıcı konutlarına yerleşerek düzensizlikten kurtulmayı umut ediyor. Ancak kurumlar arası iletişimsizlik ve belirsizlik bu keşmekeşin biteceğine pek de işaret etmiyor.
 

Son Güncelleme: 31.05.2024 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83