banner85

''Pütürge'de Büyükşehir'in Hizmetlerini Görüyoruz''

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 2023 yılında ilçelere yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle ilgili olarak tüm paydaşların katılımı ile istişare toplantıları düzenleniyor.

11 Ocak 2023 Çarşamba 17:06
''Pütürge'de Büyükşehir'in Hizmetlerini Görüyoruz''

Bu toplantılar kapsamında 11 Ocak 2023 Çarşamba günü Pütürge ilçesi değerlendirme istişare toplantısının ardından, Pütürge İlçesi değerlendirme toplantısı da gerçekleştirildi. 
Düzenlenen toplantıya Pütürge Kaymakamı Özgü Özen, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Pütürge AK Parti İlçe Başkanı Bülent Karayılan, Genel Sekreter Cemal Noğay, Genel Sekreter yardımcıları ve daire başkanları katıldı. 
PÜTÜRGE İLÇESİNE YAPILAN HİZMETLERDEN DOLAYI BAŞKAN GÜRKAN’A TEŞEKKÜR
İstişare toplantısında konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Karayılan, 2022 yılında Pütürge ilçesine yapılan hizmetlerden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkürler etti. Karayılan, yol, altyapı ve üstyapı çalışmalarının eksiksiz bir şekilde tamamlandığını belirterek, hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ise, “Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla 2023 yılında Pütürge’ye yapılacak olan yatırımların istişaresi için toplandık. 2019 yılından bu yana Pütürge ilçesinde Malatya Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini görüyoruz. Bunun için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl da eksik kalan çalışmalarımızı tamamlamış olacağız” dedi.
2022 yılının Pütürge için çok verimli bir yıl olduğunu dile getiren Pütürge Kaymakamı Özgü Özen, “2023 yılının da 2022 yılını aratmayacağından şüphemiz yok. Aksine hizmetlerin daha da artarak devam edeceğine inanıyorum. ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmet’ şiarıyla hareket ederek, Pütürge’mizin en ücra köşelerine varıncaya kadar hizmet götüren Sayın Başkanımıza ve daire başkanlarımıza canı yürekten teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu toplantının da Sayın Başkanımızın Pütürge ilçemize verdiği önemin bir göstergesidir. Bu vesileyle toplantıda alınacak olan kararların hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gürkan, “ Yapacağımız hizmetlerde katılımcı belediyecilik temelini esas alıyoruz” 


2023 programı içerisinde gerekli tedbirleri alarak çalışmalarını yürüteceklerini söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yola ilk çıktığımızda birinci projemiz toplumun sosyal barışını, sosyal entegrasyonunu temin etmektir dedik ve bu yolla devam ettik. Toplumda barış ve huzur olursa diğer hizmetlerin kendi yolunda kolay geleceğini biliyoruz. Nitekim bugün Malatya, Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediyedir. Tarihinin toplam kümülatif hizmetlerinin katbekat üstünde yatırım yapan belediyedir. Demek ki bu birlikteliğin en güzel temayüzü ve tezahürü topluma hizmet olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapacağımız hizmetlerde de katılımcı belediyecilik temeli esasında paydaşlarımızla şehrimizin, ilçemizin, mahallelerimizin, yerleşim yerlerimizin sağlıklı bir şekilde hizmet alabilmesi için paydaşlarımızla yakın temas içerisinde neleri nasıl yapacağımızı ilgili paydaşlarımızla düzenlediğimiz toplantılarla gerçekleştireceğimiz çalışmaları değerlendiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren her yıl ilçelerimiz ile ilgili bu şekilde toplantılar yapıyoruz. Yapacağımız yatırımların programları bu şekilde belirleniyor ve yaptığımız yatırımları da değerlendiriyoruz. 
Göreve geldiğimizde Malatya’da sorun olan her konuya neşter vuruldu. Göreve geldiğimizde %87,5 trafik birinci öncelikli sorun olarak karşımıza çıkmaktaydı. 110 bin araçta %87,5 trafik varken şu anda 225 bin araç var %7 genel merkezimizin yaptığı trafik araştırması. Bu da slow ctiy diye tabir ettiğimiz sakin ve sessiz şehirler hüviyetindedir. Anayurt bulvarı açıldı, Danişmendgazi bulvarı açıldı, Alpertunga bulvarı açıldı. İnşallah bu yılın sonunda kuzey kuşak, güney kuşak yolu ve karayollarının yaptığı kuzey çevre yolu da tamamlandığı zaman Malatya slow city diye tabir ettiğimiz sessiz şehirler hüviyetine girecektir. Bizim trafik ışıklarımızda en yoğun zamanlarda dahi kırmızı ışık yandığında araç göleti oluştuğunda yeşil ışık yandığında o ışıkta tek bir araba kalmıyor. Buda Türkiye’de en iyi ulaşım imkânlarının olduğu şehir demektir. Bu konuda Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı hocamız verdiği açıklamada ‘Malatya bu işi çözmüş’ diye ifade ettiler. Hizmet ve yatırımlarımızla hakikaten şehrimiz tarihinin hiçbir döneminde yaşamadığı hizmetlerle buluşuyor. Bu anlamda hizmetlerin sunulmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yerelde de Valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimiz baş döndürücü bir hızla gelişme içerisinde. 
Pütürge ilçemizin aktarma istasyonu yapıldı. Arıtma tesisi yapıldı. İç merkezlerin asfaltları yapıldı. Su ulaşmayan yerlere su götürülmesi, artezyen vurulması ve aşağıda kalan bölgelere su verilmesi gerçekleştirildi. Eksik olan çalışmalarımızı da tamamlayacağız. Ana arterlerde eksik olan asfaltlar varsa onları da tamamlayacağız. Bütün ilçe belediyelerimizde olduğu gibi ilçe belediyemizin uhdesinde olan yollarında çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah eksikliklerin Pütürge nezdinde tamamlanması noktasında arkadaşlarımız 2023 yılı programı muhaceresi içerisinde gerekli tedbirleri alarak çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılanlar 2023 yılı içerisinde Pütürge ilçesinde yapılacak olan alt yapı ve üst yapı yatırımlarını istişare ettiler. 

Son Güncelleme: 12.01.2023 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86