Özhaseki “2 Ay İçerisinde” Dedi!

Malatya’daki deprem konutlarıyla ilgili paylaşımda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konutların iki ay içerisinde konutların teslimine başlanacağını duyurdu.

Rabia Işık
Rabia Işık
23 Ekim 2023 Pazartesi 10:43
Özhaseki “2 Ay İçerisinde” Dedi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde başlattığı inşa ve ihya çalışmalarında önemli yol kat edildi. 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da da şehrin dokusuna uygun, mahalle kültürünün yaşanabileceği afet konutları ve köy evlerinin inşası aralıksız sürüyor.

sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'mızda da konutlarımız yükseldi, iki ay içerisinde peyderpey hemşehrilerimize teslim etmeye başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özhaseki, paylaşımının devamında, “Malatya'da; 77 bin 717 afet konutu, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 130 bin 419 bağımsız bölüm yapacağız. 23 bin 861 afet konutu ve köy evimizin yapımını hız kesmeden sürdürüyoruz. "Yerinde Dönüşüm" projemizde de Malatya'da şu ana kadar başvuru sayısı 30 bin 215 oldu, ev ve iş yerlerimizi yerinde dönüştürmek için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Malatya'da; vatandaşlarımızın mahalle kültürünü yaşayabilecekleri sağlam, güvenli ve iklim dostu evler inşa ediyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
DepremMalatyaKONUTHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86