banner85

Özel Çocuklar İçin Anlamlı Etkinlik

Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel etkinlikler Malatya’nın dört bir yanında sürerken il sağlık müdürlüğü tarafından da anlamlı bir program düzenlendi. Özel çocuklarla bir araya gelen Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Rabia Işık
Rabia Işık
26 Ekim 2023 Perşembe 14:34
Özel Çocuklar İçin Anlamlı Etkinlik

Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla kentin pek çok noktasında kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlediği etkinlikler devam ediyor.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve öğrencilere yönelik diş sağlığı farkındalığı oluşturmak maksadıyla bir program gerçekleştirildi.

Ali Kuşçu Özel Eğitim Uygulama Okulunda düzenlenen etkinliğe İl Sağlı Müdürü Erhan Berk, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ve İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır katıldı.

Etkinlikte özel öğrencilere diş bakımına dair bilgiler verilirken diş macunu ve diş fırçası hediye edilerek farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, “Malumunuz milletimiz olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nın coşkusunu yaşıyoruz.  Bizde bu coşkuyu engelli vatandaşlarımızla 200 yıla girerken diş sağlıklarıyla ilgili Cumhuriyetimizin 100. Yılında gülümsemeye engel yok şeklinde bir kampanyayla tüm diş sağlığıyla ilgili muayenelerini yapacağız.  580 engelli vatandaşımızın hepsini tarayacağız. Diş macunlarını, diş fırçalarını biz veriyoruz. Onun haricinde ciddi diş problemi olan vatandaşlarımızı hastanemize taşıyacağız. Bütün engelli vatandaşlarımızın inşallah 2024 yılına girmeden diş bakımlarını yapmayı planlıyoruz. Bu konudaki çalışmanın startını Sayın Müdürüm ve ekibine teşekkür ediyorum, destekleriyle bu güzel ve nezih ortamda başlattık. Buradaki evlatlarımızın diş bakımlarını yapıyoruz. İnşallah ikinci yüzyılı Cumhuriyetimizin, ilkinden daha hayırlı ve bütün engellilerimizin de gülüşlerine engel olmadan geçer" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ise “Ali Kuşçu Özel Eğitim Okulu’nda İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa planlamış olduğu program çerçevesinde özel eğitim alan öğrencilerimizle bir aradayız. Ben özellikle öğrencilerimizle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ayrıca ifade etmek istiyorum. Depremi yaşayan bir kent olarak ağır etkilenmiş bir kent bir ilçe bir Yeşilyurt olarak bu etkinlikleri gerçekleştiren ve insanlarımızın üzerinde bu deprem etkisini ortadan kaldırmak üzere hem öğrencilerimize hem de velilerimize destek olan bu etkinlik için İl Sağlık Müdürümüz ben çok teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ise böyle bir okulun hizmete sunulması açısından gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Çok kıymetli çok değerli bir hizmet. İl Sağlık Müdürümüzün bugün Hayata Gülümse Projesi kapsamında yapılan bu etkinlikte öğrencilerimizin diş taramalarını gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda gerçekten hem öğrencilerimize farklı bir ortam sağlayacak hem de onların sağlıklarının takip edilmesi adına böyle bir projenin gerçekleşmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ben tekrardan. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Müdürlüğümüze, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.  İl Sağlık Müdürlüğümüze de bugün bizi davet ettikleri ve bu etkinliği gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır da “ Bugün Ali Kuşçu Özel Eğitim Okulu’ndayız. 142 tane özel öğrencimiz bulunmakta. 55 tane öğretmenimizle bu hizmeti sunuyoruz. Tabi ki bugün İl Sağlık Müdürlüğümüzün, kıymetli özel öğrencilerimizin sağlıklarıyla alakalı yaptıkları faaliyet için buradayız. Sayın Kaymakamımızın teşrif ettikleri için teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyoruz.  Burası özel bir alan özel bir okul ve öğrencilerimiz çok kıymetli çok özel. Burada her geldiğimizde vermiş olduğumuz bu hizmetten ötürü gurur duyuyoruz.  Nefes alıyoruz, mutlu oluyoruz ve bu özel öğrencilerimizin de duasını alıyoruz, aldığımız için de ayakta kalıyoruz. Türkiye Yüzyıl’ında tüm kurumların omuz omuza faaliyet yürüttüğü bir zaman diliminde yaşıyoruz. Ve buna ihtiyacımız var.  Bu anlamda İl Sağlık Müdürümüze tekrar teşekkür ediyorum.  Tüm destek veren kamuya ve STK’lara teşekkür ediyorum.” ifaedelerine yer verdi. 

Son Güncelleme: 26.10.2023 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86