banner85

Özel

19 Kasım 2022 Cumartesi 20:28
Özel

Malatyanın eşsiz mutfak lezzeti analı kızlı yemeği  için yarışma düzenlendi. Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi, Malatya’nın yemek kültüründe özel bir konumda bulunan Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ‘Analı- Kızlı’ yemeklerin yarıştığı  Ödüllü Geleneksel Yemek Yarışması ödülleri sahibini buldu.

Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuşan Malatya’nın ünlü ‘Analı-Kızlı’  yemeği için Gedik Sosyal Tesislerinin  Oba çadırında  Malatya’nın  hünerli elleri yarıştı.Yeşilyurt belediyesinin kültürel faaliyetler kapsamında düzenlediği toplantıya çok sayıda Malatya’nın gastronomi dernekleri, turizm otoriteleri, sivil toplum temsilcileriyle yarışmacıların aileleri yoğun ilgi gösterdi.

53 kişinin katıldığı analı kızlı köfte yarışmada, birbirinden lezzetli çok sayıdaki analı kızlı yemeği yapan  Kübra Öztürk  yarışmanın birincisi oldu. Para ödüllü yarışmaya birinciye 5 bin, ikinciye üç bin,  üçüncü yarışmacıya ise ikibin liralık ödül çekleri takdim edildi.

Programın sonunda mikrofonlarımıza özel açıklama yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “amacımız Türkiye’de gastronomi merkezi yapmak” dedi.

Analı kızlı köftesi yarışmasının birincisi Kübra  Öztürk ise mutluluğunu paylaştı.

Son Güncelleme: 20.11.2022 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86