Özcan: Gereksiz Paylaşımları Dikkate Almayın

Kuru kayısıya ayaklarıyla basılması görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, son noktayı koydu. Kayısı tesisinde basın mensuplarıyla birlikte incelemelerde bulunan Özcan, "kayısımızda hijyenik hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Rabia Işık
Rabia Işık
12 Ekim 2023 Perşembe 10:52
Özcan: Gereksiz Paylaşımları Dikkate Almayın

Kayısıya ayaklarıyla basmışlardı Ramazan Özcan son noktayı koydu.

Sosyal medyada kuru kayısıyla ilgili  bir görüntünün kamuoyuna yansımış ve kayısının sağlık koşullarından yoksun bir şekilde işlendiği gündem olmuştu.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, özel bir Kayısı Paketleme tesisinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek kuru kayısının işletmelerde tüm hijyen koşullarına ve insan sağlığına uygun şekilde hazırlanarak tüketiciye sunulduğunu söyledi.

"Bugün bir araya gelmemizin özel bir sebebi var 6 Şubat depremlerinin yarattığı bütün olumsuzluklara rağmen sıkıntı ve zorluklara rağmen bugün birinci organize sanayide bir işletmemizde özellikle kayısının tarladan sofraya kadar olan bölümünde hangi aşamalardan geçtiğini, sağlık koşullarına uygun bir şekilde insan sağlığı açısından ne kadar titizlikle ve önemli bir şekilde kayısının paketlerini safasına kadar ve ondan sonra sofraya sunumuyla ilgili bugün burada işletmemizde ziyaret ettik. Son günlerde bildiğiniz gibi sosyal medyada daha çok kayısının üretim aşamasından sofraya gelen kayısının haberi görüntülenen çirkin görüntü paylaşılmıştı çok gereksiz ve anlamsız bir paylaşımla aslında kayısının sağlık koşullarından biraz yoksun gibi gösterilen bir paylaşım söz konusuydu" ifadelerini kullandı.

Özcan, 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada, gün kurusu kayısının işlenerek satışa hazır hale getirilme sürecini anlattı.

"Biz bugün burada aslında kayısının özellikle naturel kaysının daha çok iş piyasa diye adlandırılan Türkiye sınırları içerisinde de tüketimi çok yüksek olan günkurusu naturel diye adlandırdığımız ürünün hangi aşamalardan geçerek hangi temizlik koşullarına uyarak bir gıda ürününün hangi  gıda koşullarında hazırlandığını bugün sizlerle de burada görüntüleyip kamuoyuyla da paylaşmak için bir araya geldik. Gördüğünüz gibi aslında işletmelerimiz son derece sağlık koşullarına uygun hijyenik açısında da her türlü titizlik ve dikkate uygun bir şekilde takip ediliyor. Çalışma arkadaşlarımızın tamamında  boneleri takıyor, önlükleri kıyafetleri de üretime uygun bir şekilde çalışıyor. Bütün temizlik işlemleri yapıldıktan sonra son aşamaya kadar hiç insan eli degmiyor.Buckslardan direk yıkama ünitelerine aktarılıyor,yıkama ünitelerinden sonra da eleme ünitelerine geçiyor oradan da kurutma ünitelerine geçiyor oradan da burada çalışma arkadaşlarımız onları sağlıklı bir şekilde gidecekleri bölgelere ona göre tasrif ediyor. Ondan sonra kutulanıyor kutulandıktan sonra da son tüketiciye artık rafa gidecek şekilde dönüştürülüyor" dedi.

Ürünün yıkama, eleme ve kurutma işlemlerinin makineyle yapıldığını, daha sonra ise çalışanlar tarafından tasniflenerek paketlendiğini aktaran Özcan, görüntülerin nereye gidileceği düşünülmeden cahilce bir hareket diye konuştu.

"İşletmelerimizi de her fırsatta zaten sizlerle ziyaret ettiğimizde mutlaka bunu görüyoruz dolayısıyla dünya kuru kayısı başkenti Malatya’dan dünyadaki bütün 115 ülkedeki tüketicimize Türkiye’deki 85 milyon tüketicimize buradan şunu ifade etmek istiyorum. Kayısı insan sağlığı açısından besin değerleri açısından da insanın vazgeçilmezi ve sofradaki vazgeçilmezimiz kaysımız bütün temizlik koşullarını ve bütün insan sağlık kurallarına uygun bir şekilde üretilerek-sofralarımıza gittiğini hep birlikte gördük. Gereksiz paylaşımların çok dikkate alınmamasını buradan ifade etmek istiyorum. Gördüğünüz tamamen cahilce aslında sorunun nereye gidebileceğini düşünmeden yapılan bir paylaşımdır aksine kesinlikle ürünler depolanırken de her türlü koşullara uyularak yapılıyor. Üreticimizde ürünü depolarken özellikle tacir, tüccar ve ihracatçılarımız da ürünü depolarken tarladan depolara dağıtırken her türlü kurallara uyulduğunu buradan ifade etmek istiyorum " dedi.

Son Güncelleme: 12.10.2023 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86