banner85

MOTAŞ 18 Milyon Km. Yol Gitmiş, 41 Milyon Yolcu Taşımış

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında Malatya’da toplu taşıma ile tam 41 milyon yolcu taşıdı, belediye otobüsleri ise 18 milyon kilometre yol yaptı.

16 Ocak 2023 Pazartesi 10:00
MOTAŞ 18 Milyon Km. Yol Gitmiş, 41 Milyon Yolcu Taşımış

Belki inanması zor ama MOTAŞ Malatya’nın nüfusunun tam 50 katından fazla yolcu taşımış.

Malatya Vuslat TV  Haber merkezinin edindiği  bilgilere göre Malatya Büyükşehir Belediyesinin Otobüs,Trambüs, ve Özel Halk Otobüsleri ise Malatya cadde ve sokaklarında bir yılda tam 41 Milyon yolcu taşıyıp,18 milyon kilometre yol yaptılar yani mesafe aldılar, teker döndürdüler.

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı MOTAŞ’a bağlı olarak trambüs, otobüs ve özel halk otobüslerinden oluşan, toplam 332 adet araçla toplu taşıma hizmeti veriliyor.

 Bu araçların 22 adedi Trambüs, 160 adedi MOTAŞ’a  ait otobüs ve 150 adedi ise özel nden oluşuyor.

Bir kıyaslama yapacak olursak, MOTAŞ otobüsleri Türkiye nüfusunun yarısını taşımış oluyor.

Diğer bir hesaba göre ise MOTAŞ otobüsleri dünyanın etrafını tam 450 kez dolaşmışlar.

Araştırmamıza göre otobüs ve özel halk otobüsleriyle bir yılda 33 milyon yolcu taşınırken, Trambüs ile  8 milyon yolcu taşındı.

Son Güncelleme: 16.01.2023 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86