banner85

Minibüs Durakları Tehlike Saçıyor

6 Şubat depremlerinde yer yerinden oynadı, Malatya’nın her köşesinin harabeye dönmesi bir yana ağır hasarlı binalar son derece tedirginlik yaratıyor. Minibüsçü esnafı ise ağır hasarlı tehlike saçan binaların altında durak olarak tahsis edilen yerde elleri yüreklerinde ekmek parası kazanıyor. Bu durum içinse hem yolcular hem de şoförler yetkililerden yardım istiyor.

editörr
editörr
01 Ekim 2023 Pazar 11:46
Minibüs Durakları Tehlike Saçıyor

6 Şubat tarihinde ülkemizi derinden etkileyen yıkıcı depremler, Malatya’da da büyük hasara yol açtı. Bazı noktalar bomboş arsaya dönüşürken pek çok yerde ağır hasarlı, yıkılmayı bekleyen binalarla dolu ve bu durum vatandaşları oldukça tedirgin ediyor,  hasarlı yapıların altından, yanından, yakınından geçilirken yürekler ağza geliyor.

Pek çok kişi hasarlı binaların yanından geçmeye tereddüt ederken Malatya’da ekmek parasını kazanmaya çalışan minibüsçü esnafı ayakta zor duran binaların altında yolcu bekliyor.

Aylardır şehri hiç bırakmadıklarını ve memleketlerinde mücadele ettiklerini söyleyen Minibüs şoförleri ağı hasarlı harabe binaların altındaki durak alanının büyük tehlike saçtığını ve burada sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını söylüyor.

" Biz Malatyalı terk etme esnaflar olarak çok mağduruz biz burada insanlara hizmet etmek için şu karşıdaki ağır hasarlı olmasından çok korkuyoruz yolcularda korkuyor maddi şu an mağdur durumdayız yolumuz göz önünde binalar göz önünde bir oraya geçiyoruz Bir buraya geçiyoruz apartmanın biri çoksa bu işi bir an önce çağrı bulunmaz gerekiyor"

Bu durumun işlerine büyük engel olduğunu söyleyen minibüsçü esnafı yetkililerden dertlerine bir çözüm bulmalarını ve sıkıntılarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.

"Biz burada sorun biz burada durmak zorundayız ama biz burada durabilmemiz için bir yer yapılması lazım şu binanın altında durmak ne kadar mantıklı Allah muhafaza birinin burnunu kanasa yetki altında kalsın yani bu işi bir an önce çare bulunması gerekiyor her taraf enkazaltı her taraf ağır hasarlı geldiğimiz güzergah göz önünde her taraf ara hasarlı biz geliyoruz ama korku korka geliyoruz durumumuz bundan ibaret yetkililer bir an önce bu işe çare bulsunlar inşallah sesimize devlet yetkileri duyar da bu konuya Bir açıklık getirir veya yerimizi tekrardan ağır hasarlı binayı yıkıp yerimizi yapıp tekrardan burada dururuz

Hasarlı binaların altında durak olması bir yana birde yıkım firmalarının dikkatsiz ve özensiz çalışmaları elektrik kesintisine sebep olunca yollar akşam saatlerinde zifiri karanlığa bürünüyor. Hal böyle olunca da yolcular hem hasarlı binalardan dolayı tedirginlik yaşıyor hem de karanlık sokaklara girmek istemiyor.

"Korkuyoruz karşıyı kala burayı kala evet habire deprem oluyor buraya istemiyoruz açık ve net çünkü hiçbir Can güvenliğimiz yok duramayız burada imkanı yok yerde ise alt tarafı cami kapalı çarşının orada olsa daha güzel olur yani her an tehlike korkuyor burası yani özellikle bayanlar için karanlık çok tehlike gereken yapılırsa iyi olur yani müşteri için yani"

"Akşamları çok karanlık oluyor bu minibüsün minibüsün bulunduğu yerin memnun değiliz bu konu hakkında iyi yetkililer yapılmasi lazim"

"Duyarlı olmaları lazım vatandaş çok sıkıntı içinde zaten yolları davet karanlık her taraf enkaz toprak yolda yürüyecek alan yok"

"Rahat bir yer olsa güvenli olsa korkuyoruz genellikle çocuklarla gidip geliyorum yani canımız tehlike de"

"Her taraf karanlık korkuyoruz gece korkuyoruz gidemiyoruz bir yere bu yere buraya geldiğimizde korkuyoruz her taraf yıkık dökük ya en azından aydınlatma olursa daha iyi olur daha güvenli olur"

Anahtar Kelimeler:
MalatyaDurakMinibüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86