banner85

Mimar Ahmet Şahin Başvurusunu Yaptı

Ak Parti’den Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi için belediye başkanlığına bir isim daha aday adayı oldu.

Rabia Işık
Rabia Işık
20 Kasım 2023 Pazartesi 16:54
Mimar Ahmet Şahin Başvurusunu Yaptı

İlçe teşkilatına başvuru yaparak aday adaylığını ilan eden Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“2012 yılında AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliğiyle siyasi hayatıma başlamış bulunmaktayım. Bu başlangıç bana parti disiplinin yanı sıra teşkilat mensuplarımızı da yakından tanıma imkânı sağlamıştır. Gururla taşıdığım AK Partili kimliğimle şehrimize hizmet etme yolunda iki dönem Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanlığı’nı da başarıyla yürüttüm. Kentimizin sorunlarına dikkat çekmek için düşüncülerimizi her platformda güçlü bir şekilde dile getirdim. Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmalar da halkımız tarafından büyük takdir ve beğeni topladı.

Sağlıklı, yaşanılabilir, güvenli bir kent kurma hayalimiz bizi birçok kez yerel yönetimlerle bir araya getirmiştir. Ortak akılla yürüttüğümüz bütün projeler çok şükür meyvesini de vermiştir. AK Parti belediyeciliği aklın, izanın, çağdaş normların vuku bulduğu ve bütün vatandaşlarımızı kapsayan büyük bir organizasyondur. Bu organizasyon Cumhurbaşkanımızın bizlere bir armağanıdır. AK Parti belediyeciliği çoğulcu ve eşitlikçi ilkelere dayanmaktadır. Seçildiğimiz takdirde bütün hemşerilerimiz müsterih olsun ki Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlama yolunda büyük gayretler sarf edeceğiz.”

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yeşilyurt İlçe Belediyesine ve Malatya Büyükşehir Belediyesine 1. sıra meclis üyesi olarak seçildiğini hatırlatan Şahin, mazbatasını alır almaz çeşitli komisyonlarda görevlendirildiğini anlattı. Ahmet Şahin, “Yeşilyurt İlçe Belediyesinde ve Malatya Büyükşehir Belediyesinde kent planlamasının yapıldığı kritik komisyonlardan birisi olan imar komisyonunda aralıksız olarak çalıştım. Kentin anayasası dediğimiz nazım imar planlarını yine bu dönemde çalışma arkadaşlarımızla birlikte hazırladık.

2020 yılında başlayan küresel pandemi ve sonrasında yaşadığımız 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi hepimizde derin yaralar açtı. Birçoğumuz bu süreçte yakınlarımızı kaybettik, evlerimizi terk ettik. Felaketlerin acı tablosu iş yükümüzü de mislince artırdı. Ancak şimdi birlik olma zamanı, yaralarımızı sarma zamanıdır. Her türlü polemik, dedikodu, karmaşa, adaletsizlikten uzak olan bu kardeşiniz sizlere hizmet etme yolunda mimari-şehircilik bilgimle, yerel yönetim tecrübemle ve kuracağımız dinamik ekiple sizlerin sevgisine, hizmetine talip olduğumu buradan ilan ediyorum.  Sevdamız olan Malatya’mızın en nadide ilçesi Yeşilyurt’umuzu çok daha ileriye taşıma gayreti ve arzusu hepimizi bu anlamlı ve güzel mekânda bir araya getirmiş oldu. 

Ben bu vesile ile başta AK Parti teşkilatıma, daha sonra buraya kadar teşrif eden misafirlerimize ve çıktığımız bu yolda bizi kalpten destekleyen dostlarımıza, yakınlarımıza, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.  

Mimar Habip Ahmet Şahin 1982 Malatya doğumlu. İlköğretim ve Lise eğitimini Malatya’da, Üniversite eğitimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazi Magosa Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tamamladı. 2005 yılında kendi firmasını kurarak meslek hayatına başladı. Malatya başta olmak üzere birçok ilde inşaat sektörüyle ilgili çalışmalar yapmış, 2008-2010 yılları arasında körfez ülkelerinde ve özellikle Dubai, Katar, Almanya da inşaat sektöründe çalışmıştır. 2012/2014 yılları arasında Adelet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmıştır. 2014/2018 yılları arasında Malatya Mimarlar Odası Şube Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği, Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon üyeliği yapmıştır. Birçok sosyal projelerde yer almıştır. İyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve üç kız çocuğu babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
AdayMalatyaSeçimGündem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86