banner85

Mevlid-İ Nebi Haftası Konferansı

Mevlidi nebi , camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle bugün kongre ve kültür merkezinde bir konferans düzenlendi İl Müftüsü Şahin Yıldırım ve Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt Malatya Vuslat TV mikrofonumuza özel konuştular.

editörr
editörr
10 Ekim 2023 Salı 10:18
Mevlid-İ Nebi Haftası Konferansı

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren “Camiler  ve Din Görevlileri haftası Kapsamında Malatya’da anlamlı bir etkinlik yapıldı.

Toplumsal bir ihtiyaçtan doğan Camiler ve Din Görevlileri Haftası ise 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor

Kongre ve kültür merkezinde mevlidi nebi haftası yani Camiler ve Din Görevlileri haftasına özel bir konferans düzenlendi

Program İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Dİyanet İşleri Başkanlığı Başkan Müşaviri   Doç Dr. Fatih Kurt  Malatya vuslat tv mikrofonumuza özel açıklamalarda bulundu.

" Malatyalı olmaktan Malatya'da bulunmaktan son derece mutluyuz. Malatyanın son zamanlarda yaşadığı deprem bizim yüreğimizde de yara açtı. Bugün özellikle de bunun için geldik. Mevlid-i Nebi haftası içerisindeyiz. Malatyalı kardeşlerimizle beraber Peygamber Efendimizin doğumuna yönelik yapılan etkinlikleri, programları icra etmiş olduk ve bir konferans gerçekleştirdik. Peygamber Efendimiz yaşantısı ile bizim için en güzel örnek dolayısıyla bu hafta hem onu andığımız hem de onun hayatındaki güzellikleri hatırladığımız bir hafta olarak bakıyoruz ve onu hatırlıyoruz , onu anıyoruz."

Malatya il müftüsü şahin yıldırım da mevlidi nebi haftasının amacını hatırlatarak gerçekleştirdikleri programlarda neler yaptıklarını dile getirdi.

"Camiler ver din görevliler haftasıyla mevlid-i Nebi haftası ikisi birlikte idrak edildi. Bu vesileyle Peygamber Efendimiz iman ve istikamet teması konusu etrafında birçok programlar cami içi ve Camii dışı Kur'an kurslarında programlar gerçekleştirdik. Bunun sonucu olarak İnşallah  yapmış olduğumuz bu programlarla beraber Peygamberimizin getirmiş olduğu ilkeleri, mesajlarını toplumun her kesimine farkındalık oluşturmak için bugün programı icra ettik. Katılan ve destek veren bütün katılımcılar ve destekçilere çok teşekkür ediyorum."

Son Güncelleme: 10.10.2023 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86