banner85

Meteorolojiden Malatya İçin Uyarı

Artık Eylül ayının sonuna geldik, havalar güzel gidiyor derken beklenen uyarı geldi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Malatya için yağış alarmı verdi. Öte yandan yıldırım ve sel konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Rabia Işık
Rabia Işık
29 Eylül 2023 Cuma 16:52
Meteorolojiden Malatya İçin Uyarı

Malatya’da havalar güzel gidiyor, bahar mevsiminde olmamıza rağmen yazdan kalma günler yaşıyoruz derken Meteorolojiden uyarı geldi.

Meteoroloji 13. Bölge müdürlüğünden gelen verilere göre bölgemiz genelinde yağışın hakim olacağı ön görülüyor.

Malatya genelinde havanın Pazar gününden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan hava sıcaklıklarının da yağışın etkisiyle 8 ila 12 derece azalacağı görülüyor. Bununla birlikte Pazar gününden itibaren en yüksek sıcaklık 25, en düşük sıcaklık ise 10 derece olacak.

Hava tahmin raporuna göre rüzgarların da güneybatı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanacak aksamalar gibi oluşması muhtemel riskler için de vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Son Güncelleme: 29.09.2023 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86