banner85

MASKİ Vatandaşın Su ihtiyacını Karşılıyor

Yaşadığımız büyük felakette şehrimiz adeta yok oldu. Ve Malatya olarak sahip olduğumuz en büyük zenginliğimiz olan suyumuz da bu felaketten nasibini alarak bulanıklaştı. 2 ayı suyun bulanıklığının devam etmesinden dolayı MASKİ tarafından vatandaşların su ihtiyacı tankerlerle karşılanıyor.

10 Nisan 2023 Pazartesi 17:31
MASKİ Vatandaşın Su ihtiyacını Karşılıyor

Malatya'da içme suyunun bulanıklığının devam etmesi ve halen içilememesi nedeniyle vatandaşların su ihtiyacı tankerler ile karşılanıyor.

6 Şubat depremlerinin ardından  Malatya merkez Mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey ile Beylerderesi Kaptajının ana kaynağı bulanmıştı. Artçı depremlerin devam etmesi nedeniyle her iki kaptajda bulanıklık devam ediyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, deprem nedeniyle altyapı hatları zarar gören ve su kesintisi yaşayan bölgelere tankerlerle su taşıyarak depremzedelerin su sorununu geçici süreliğine de olsa çözüme kavuşturuyor. Özellikle yoğun nüfusun olduğu mahallelere 5 ve 10 tonluk plastik depolar yerleştirilerek kesintisiz su temini sağlanmaya çalışılıyor. Vatandaşın yiyecek ihtiyacını karşılamak için kurulan aşevlerinin su tankları günlük belirli aralıklarla dolduruluyor.

Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır  yapılan hizmetlerden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkürlerini iletti.

Yakınca Mahalle Muhtarı Mevlüt Tunç  ve Kaynarca Mahalle Muhtarı Mehmet Güner, Selahattin Gürkan ve ekibinin il günden vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ettiler

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86