banner85

MASKİ Tüm İlçelerde Çalışma Yürüttü

MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, su depolarını temizleme çalışması yürüttü. Genel Müdür Mehmet Mert, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rabia Işık
Rabia Işık
05 Ocak 2024 Cuma 19:11
MASKİ Tüm İlçelerde Çalışma Yürüttü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda su depolarının düzenli temizliğini yapan MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların kullandıkları suyun kalitesini kontrol altında tutuyor. Çalışmalar kapsamında 2023 yılında 1079 adet su deposunun temizliği yapıldı. 

Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, bir yandan yeni depolar inşa ederken diğer taraftan da mevcut depoların temizliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Halkımızın kullandığı suyun kalitesini kontrol altında tutmak için tüm depolarımızda bakım-onarım, tadilat çalışmalarımızın yanı sıra temizlik çalışmalarımız da devam ediyor. 2023 yılı içinde 1079 adet içme suyu depomuzu temizledik. Yapılan depo temizliği çalışmaları kapsamında; Akçadağ’da 165, Arapgir’de 77, Arguvan’da 102, Battalgazi’de 81, Darende’de 95, Doğanşehir’de 54, Doğanyol’da 25, Hekimhan’da 138, Kale’de 50, Kuluncak’ta 51, Pütürge’de 132, Yazıhan’da 50 ve Yeşilyurt’ta 59 adet olmak üzere 13 ilçede toplam 1079 adet su deposunun temizliği yapılmıştır. İçme suyu depoları temizliği kapsamında muhtelif kapasitelerde toplamda 74 bin 043 m³ hacminde 1079 adet depo temizlenmiştir” dedi.

Su depolarının uzun süre temizlenmemesi durumunda, suyun kullanılabilirlik özelliğini kaybedeceğinin altını çizen Mert, “Su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda klor aktivitesini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlenmemesi ve dezenfekte edilmemesi sonucunda meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler suda; çamurlaşma, dökülme, paslanma, renk, koku ve bakteri oluşumu neden olmaktadır. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir” diye konuştu.

MASKİ Genel Müdürlüğü 2024 yılında da temizlik çalışmalarına devam edecek.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86