Malatya Yeşilevler'de 9 Blok Dinamitle Patlatılmaya Hazırlandı

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da ağır hasar alan yüksek katlı binalar dinamitle patlatılarak yıkılmaya devam ediyor. Kentin birçok yerinden görülen ve ilk en yüksek katlı (15 kat) binaları olan Yeşilevler’in 9 bloğu aynı anda bugün patlatılarak yıkılması planlanıyor. Güvenlik önlemlerinin had safhaya ulaştığı bölgede her bir binaya bin delik açılarak dinamit yerleştirildi.

meral şeker
meral şeker
15 Eylül 2023 Cuma 13:07
Malatya Yeşilevler'de 9 Blok Dinamitle Patlatılmaya Hazırlandı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremde Malatya’da ağır hasar alan yapıların yıkımı devam ediyor. Kentte normal yıkımların yanı sıra yüksek katlı binalarda dinamitle patlatılarak yıkılıyor. Dinamitle patlatmanın adresi olan Bostanbaşı’ndan sonra şimdi de Yeşilyurt Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Yeşilevlere geçildi.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 6 bin binanın yıkıldığı kentte 36 binden fazla bina da ağır hasar aldı.

Kentin dört bir yanında ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken yüksek katlı binalarda ise patlayıcı kullanılıyor.

Yeşiltepe'de depremlerde ağır hasar alan 15 katlı 9 bina aynı anda patlayıcı kullanılarak 15 Eylül'de yıkılacak.

Malatya bugün maalesef Avrupa’da ilk olduğu söylenilen bir patlamaya ev sahipliği yapacak.  Edinilen bilgilere göre ilk kez aynı anda bu kadar çok sayıda bina (9 blok) dinamitle  patlama  usulüyle yıkılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86