banner85

Malatya Tüketimde Bölge Lideri!..

Fırat bölgesinde yer alan diğer illerin toplam elektrik tüketimine bakıldığında, Bingöl’de yüzde 2, Malatya’da yüzde 40, Tunceli’de yüzde 2 oranında artış görüldü. Elazığ’da ise yüzde 1 oranında düşüş kaydedildi.

30 Ocak 2023 Pazartesi 14:41
Malatya Tüketimde Bölge Lideri!..

Fırat bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2022 yılının ekim, kasım ve aralık aylarına ait tüketim oranlarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fırat bölgelerinin elektrik tüketimi bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterdi.

Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi ise yüzde 18 oranında arttı. En büyük pay ise Malatyanın yüzde 40 ile.

Fırat bölgelerinde Elâzığ dışında bütün illerde elektrik tüketimi arttı.

Fırat bölgesinde mesken, sanayi ve ticarethane abone gruplarında toplam elektrik tüketimine bakıldığında geçen yılın aynı dönemine göre Elazığ’da yüzde 1 oranında düşüş görülürken, diğer illerde elektrik tüketiminin arttığı gözlemlendi.

Fırat bölgelerinde mesken bazında en yüksek elektrik tüketimi Malatya’da.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86