banner85

Malatya Sembolüne Kavuşuyor

2020 yılında meydana gelen elazığ depreminde hasar alan ve restorasyonu henüz yeni bitmişken 6 Şubat depremlerinde tekrar neredeyse büyük kısmı yıkılan yeni camii için çalışmalar yeniden başladı.

editörr
editörr
03 Ekim 2023 Salı 10:54
Malatya Sembolüne Kavuşuyor

Malatya simgesine ve tarihte büyük bir öneme sahip olan eserine yeniden kavuşuyor.

Malatya’nın tarih ve şehir simgesi Yeni Camii(Teze Camii) , Elazığ depreminin ardından yaşadığı hasar nedeniyle restorasyon çalışmalarına başlanmış ve büyük uğraşlar ve uzun bir sürecin ardından yeni camii ibadete açılmıştı. Ancak asrın felaketi camiiyi bu kez daha da fazla etkiledi.

6 şubat sabahı gün aydınlanınca daha net ortaya çıkan görüntüler Malatyalıları hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu kez şehrin sembolü olan tarihi yeni camiinin büyük bir bölümü neredeyse yerle bir olmuş, enkaz yığınına dönüşmüştü.

Bu durum üzerine Malatyalı Hayırsever İş İnsanı Hacı Bayram Kızılarslan elini taşın altına koydu ve camiinin yapımını üstleneceğini söyledi ve restorasyon süreci yeniden başladı.

Malatya’daki vatandaşlar da çocukluklarının geçtiği yeni camii’nin biran önce yapılıp ibadete açılmasını büyük bir umutla bekliyor.

 "Daha önce bir restorasyon yapıldı. Elazığ depreminde hasar almış daha sonra Kahramanmaraş depreminde hasar aldı, şu anda restorasyon yapıyorlar Hacı Bayram Kızılaslan sponsorluğunda yeniden yapacakla. Malatya'nın simgesi bir an önce yapılsın, çarşımız da yapılsın ,camimiz de her şeyi yapılsın şu anda çok kötü durumda."
" Restore edilmesini istiyoruz çünkü cami bulamıyoruz, namaz kılma yeri bulamıyoruz."
" Bir an önce yapılmasını istiyoruz doğru dürüst olursa hoşumuza gider ama yıkılmasına izin vermiyoruz .  iyi yaparlarsa daha önceki gibi sürekli deneme yaparlarsa hiç hoş olmaz çünkü malatya'mızın kalesi gibi bir yer."

Tabii Malatya’nın sembolü olan camiinin bir an önce ibate açılmasını isteyenler olduğu gibi bazıları ise buranın bir aciliyeti olmadığını, önceliğin esnafın ihtiyacı olan işyerine verilmesi gerektiğini savunuyor.

" Amin Malatya'nın sembolü Yeni cami denince akla ilk gitmemiz gerekiyor."
"Elazığ Depreminde restore edilmişti ama müteahhit malzemeden çaldığı söyleniyor. caminin acelesi yoktu çünkü esnafın iş yeri yok iş yeri yapıldığı zaman ibadet zaten canlı olacak ."
" Yıkılıp yeniden yapılması gerek yeniden yapısa daha iyi olur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86