banner85

Malatya'nın İkinci Çevre Yolunda Çalışmalar Sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve AK Parti İl Başkanvekili Sezai Ertem ile birlikte Kuzey Kuşak Yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Rabia Işık
Rabia Işık
06 Kasım 2023 Pazartesi 13:46
Malatya'nın İkinci Çevre Yolunda Çalışmalar Sürüyor

Kuzey Kuşak Yolunun ana aks ve bağlantı yollarının devam ettiğini belirten Başkan Gürkan, Kuzey Kuşak Yolunun Malatya’nın ikinci çevre yolu olacağını söyledi.

OKYAY: ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aktaran Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, “Kuzey Kuşak Yolunda doğu aksından başlayarak Battalgazi yolunun Mezarlık Kavşağındaki kısmının kaldırım çalışmaları, alt yapı çalışmaları, aydınlatma, içme suyu, drenaj hattı çalışmaları ve birinci asfalt tabakası yapılarak, tamamlandı. Batı aksında ise Mezarlık Kavşağından Topsöğüt devamında Hekimhan yoluna kadar olan kısımda da PMT (plentmiks temel), kanalizasyon, içme suyu gibi çalışmalar tamamlandı. Aydınlatma direklerimiz kuruldu ve asfalt çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

GÜRKAN: KUZEY KUŞAK YOLU ÇEVRE YOLUNUN YÜKÜNÜ ALACAKTIR

Kuzey Kuşak Yolu hattında bağlantı yolları ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Gürkan, “Kuzey Kuşak Yolu, Elazığ yolundan Sivas yoluna kadar olan kısmı müştemilatı ve bağlantı yolları ile birlikte yaklaşık 100 kilometreye tekabül eden bir yoldur. Bir taraftan Kuzey Kuşak Yolu ana aks çalışmaları devam ederken bir taraftan da diğer müellif firmalarla beraber ara bağlantı yollarındaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada demir yolu üst geçidin çalışması ve karayolu viyadük çalışması bitirildi. Dilek, Alparslan Türkeş, Çarmuzu, Kaynarca yolu bağlantılarımızdaki çalışmalar devam ediyor. İnşallah bağlantı yollarındaki çalışmalarda bitirildikten sonra Kuzey Kuşak Yolu, Malatya’nın ikinci bir çevre yolu olacak ve çevre yolunun yükünü alacaktır. Çünkü Elazığ yolundan bir araç Kuzey Kuşak Yolundan direkt Sivas yoluna oradan Adana, Kahramanmaraş ve Ankara yolu kavşağına kadar gidebilecektir. Eski Malatya’ya bağlı mahalleler, Orduzu- Hanımınçiftliği bölgesi de yine Kuzey Kuşak Yolunu kullanarak rahatlıkla hava alanı yoluna gidebilecekler ve güvenli trafik akışını gerçekleştireceklerdir. Havalar güzel gittiği takdirde Kuzey Kuşak Yolunun kasım ayında tamamlanması planlanıyor ama diğer bağlantı yolları ile birlikte önümüzdeki yıl mart ayının sonuna kadar yolumuzun açılacağını düşünüyorum. Yapılan çalışmaların Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah Kuzey Kuşak Yolu, trafiği rahatlatarak, trafiğin güvenli erişimini sağlayacak” dedi.

TÜFENKCİ: KUZEY KUŞAK YOLU STANDARTLARI YÜKSEK BİR YOL

Kuzey Kuşak Yolunun standardının yüksek olduğunun altını çizen AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Bilindiği üzere 6 Şubat depremlerinde şehrimizin yolları hasar gördü. Özellikle Kuzey Kuşak Yolunun hayata geçmesi, Malatya’nın hem idaresi hem ulaşımı hem de gelişmesi için ayrı bir önem taşımaktadır. Kuzey Kuşak Yolu görüldüğü üzere geniş, standartları yüksek bir yol. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibine diğer illerle mukayese edilemeyecek genişlikte ve uzunlukta bir yol çalışması yaptıkları için teşekkür ederim. Kuzey Kuşak Yolu Malatya’mıza büyük katkı sağlayacak” kelimelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86