Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Yerel Basını Ağırladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yaklaşık 10 ay önce Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne atanarak göreve başlayan İl Emniyet Müdürü Arif Çankal kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Çankal, deprem sonrası kentte yaşanan asayiş olayları hakkında da bilgi verdi.

editör
editör
07 Mayıs 2024 Salı 17:09
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Yerel Basını Ağırladı

Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleşen kahvaltı programında kentteki genel asayiş durumu ile ilgili bilgiler aktaran Müdür Çankal, 6 Şubat depremleri sonrası 11 ili kapsayan deprem bölgelerinde hırsızlık olaylarının çok fazla arttığına dikkat çekerek konunun sadece Malatya ile sınırlı olmadığına vurgu yaptı.

Müdür Çankal açıklamasında, “Malatya’da, yılın ilk 4 ayında bir önceki yıla göre asayiş olaylarında önemli bir gerileme yaşandı. Depremle birlikte maalesef asayiş oranları da artmıştı. Nitekim bu durum sadece Malatya için değil tüm deprem bölgeleri için geçerli. 4 ayında özellikle hırsızlık ile uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında başarılı çalışmalara imza attık. Hırsızlık olaylarında yaklaşık 50’lik bir gerilime yaşandı” dedi.

Müdür Çankal, kahvaltı sonrasında Malatya’da yaşanan aksaklıklar hakkında ise basının sorularını yanıtladı.

Çankal, şehir merkezinde sürdürülen imar ve ihya çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte trafikte yaşanan sorunlarında ortadan kalkacağına inandıklarını belirtti.

Son Güncelleme: 08.05.2024 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86