banner85

Malatya Esnafına Yeni Çarşı Yolda

Malatya’da 6 Şubat 2023 tarihli depremler sonucunda işyerleri ağır veya orta hasarlı hale gelen esnaf ve meslek mensuplarına Malatya Valiliği bünyesinde bulunan İşyerlerinin hazırlanması için oluşturulan Komisyon tarafından geçici işyerleri kurulmuştu. 175 adet dükkandan oluşan çarşıda işyerlerinin dağıtımı için, 8 Mart tarihinde kura çekimi yapılacak.

Rabia Işık
Rabia Işık
06 Mart 2024 Çarşamba 13:35
Malatya Esnafına Yeni Çarşı Yolda

Malatya’da depremlerde işyerleri hasar alan esnaflar için yeni geçici çarşı oluşturuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında kurulan “Geçici Çarşı” içerisindeki Zabıta Bürosunda geçici işyerleri için başvurular toplandı.

Oluşturulan liste için de 8 Mart 2024 tarihinde Saat 14:00’te Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde 175 adet geçici işyeri için Noter huzurunda halka açık kura çekimi yapılacak.

Kura sonucunda kendilerine işyeri çıkan esnaflar 06 Şubat 2023 tarihi öncesi faaliyette bulundukları işyerlerinin deprem afeti nedeniyle orta veya ağır hasarlı olduğunu gösterir belge ile Zabıta Bürosuna başvurdukları takdirde kayıtlarını yaptırıp anahtarlarını teslim alabilecekler. Hasar durumunu gösteren belge Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü onaylı hasar kayıt belgesi olacak.

Kura sonucunda geçici işyerlerinde hak sahipliği kazananlar 10 gün içerisinde anahtarlarını teslim alıp faaliyetlerine başlamadıkları takdirde de hak sahipliklerini kaybedecekler.

Son Güncelleme: 06.03.2024 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86