banner85

Malatya'da Bugüne Kadar Yaklaşık 14 Bin Bina Yıkıldı

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinden sonra büyük yıkım yaşanan Malatya’da ağır hasarlı binaların kontrollü yıkımları yapılmaya devam ediliyor. Kentte bugüne kadar ise 14 bin bina yıkıldı.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
08 Aralık 2023 Cuma 14:01
Malatya'da Bugüne Kadar Yaklaşık 14 Bin Bina Yıkıldı

6 Şubat depremleri Malatya’da deyim yerindeyse taş taş üstünde bırakmadı.

Kentte bir çok bina yıkılırken binlercesi de ağır hasar aldığı için yüksek katlı olan yapılar patlayıcıyla bir kısmı da iş makinaları aracılığı ile kontrollü bir şekilde yıkılmaya devam ediyor.

Patlayıcı ile yıkımlara ara verilen kentte 10 katın altındaki binaların yıkımları aralıksız şekilde hummalı bir çalışmayla sürüyor.

Molozların kamyonlar ile enkaz döküm sahalarına taşındığı kentte bugüne kadar yaklaşık 14 bin binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 36 bin ağır hasarlı binanın bulunduğu kentte yıkımların yıl sonuna kadar büyük oranda tamamlanması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86