Malatya'da 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs tüm yurtta çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde kutlanırken Malatya’da da genç sporcuların gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalarda tekvando ekibinin gösterisindeki Filistin detayı ise taktir topladı.

Editör
Editör
19 Mayıs 2024 Pazar 16:38
Malatya'da 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Malatya'da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs dolayısıyla hafta boyunca devam eden programlar kentte çeşitli etkinliklere sahne olurken kutlamaların son durağı ise Malatya Park AVM önü oldu.

Programa Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ,Garnizon Komutanları, İnönü Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Burhan Karakoç, kent protokolü, sporcular ve aileleri katıldı.

Programda konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Kayhan, "19 mayıs Atatürkün Samsuna çıktığı bağımsızlık mücadelesinin temellerinin atıldığı bizleri buğünlere taşıyan en önemli olaylardan biri dir. Bunun yanı sıra Atatürk bizler için önemi büyük olan bu günü gençlere itaf ederek vatanı gençlere emanet etmiştir. Gençlerimizin bu bilinçle geleceği inşa etmeleri ve kendilerini yetiştirmeleri gerekmektedir" dedi.

Program, gençlik merkezi halk oyunları ekibinin ve sporcuların gösterileriyle devam etti.

Gösterilerde renkli anlar yaşanırken tekvando ekibinin gösterilerinin sonunda Türk bayraklarıyla Filistin bağımsızlık vurgusu yapması ise büyük taktir topladı. 

Liseler arası müsabakalarda dereceye giren genç sporcuların kupalarının Valisi Ersin Yazıcı tarafından taktim edildiği program hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Son Güncelleme: 19.05.2024 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner86