banner85

LGS Malatya'dan 4 Şampiyon Çıkardı

8. sınıf öğrencilerinin 5 haziranda girmiş olduğu Liselere Geçiş Sistemi sınavı sonuçları 18 günlük bekleyişin ardından bugün açıklandı ve çıkan sonuç Malatyalıları gururlandırdı. Tüm bu zorlu şartlara rağmen Malatya LGS sınavında 4 şampiyon çıkardı.

23 Haziran 2023 Cuma 15:53
LGS Malatya'dan 4 Şampiyon Çıkardı

Liselere Geçiş Sistemi sınavı sonuçları açıklandı Malatya gururlandı.

6 Şubat depremlerinden büyük ölçüde etkilenen Malatya’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı sorunsuz bir şekilde tamamlanmış sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başlamıştı.

asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen ve depremden sonra da Malatya'da kalan bin 600 öğrenci de şehirdeki sağlam okullarda LGS sınavına girerek yöneltilen sorulara doğru yanıt vermek için ter dökmüştü.

5 Haziranda yapılan Liselere  Geçiş Sistemi sınavı  öğrencilerin ve ailelerinin meraklı bekleyişi bugün son buldu ve sonuçlar açıklandı sonuçlar "meb.gov.tr" adresinden öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınavın sonuçlandığını ve 562 öğrencinin 500 tam puan alarak tüm soruları yanıtladığını belirtirken tüm yaşanılan deprem stresine rağmen Malatya'dan da 4 öğrenci 500 sorunun 500'ünü de doğru yanıtlayarak 1. oldu

LGS’de birinci olan öğrenciler; İrem Kaşoğlu, Zeynep Ceren Salman, Melike Behçet ve Duygu Yurtsever tüm sorulara doğru cevap vererek sınavdan tam puan aldılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “ Öğrencilerimiz Liselere Geçiş Sistemi Sınavından tam puan alarak bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarındaki katkılardan dolayı ailelerine ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Başta Malatya olmak üzere diğer deprem bölgesindeki öğrencilerin üstün başarılarıyla dereceye girmesi ise tüm yaşanan bu zorlu süreçte başarıya hiçbir şeyin engel olmadığının en büyük örneği oldu.

Öte yandan Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Klavuzu ise 26 Haziran Pazartesi günü yayınlanacak ve yerleştirme sonuçları 24 Temmuzda belli olacak.

Son Güncelleme: 24.06.2023 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86