Köy Tipi Evler Hızla Yükseliyor

Asrın felaketi sonrasında Malatya'da yapımına başlanan köy tipi evlerinde çalışmalar devam ediyor. . İlk etapta ihalesi tamamlanan 7 bin 542 konutun kısa bir süre içinde sahiplerine teslim edilmesi planlanırken, yaklaşık 2 bin köy tipi evin, aralık ayı ya da kasımın başında teslim edilmesi hedefleniyor.

meral şeker
meral şeker
16 Eylül 2023 Cumartesi 10:53
Köy Tipi Evler Hızla Yükseliyor

Asrın felaketinin ardından Malatya'da Köy Tipi Evler Hızla İnşa Ediliyor

İlk etapta ihalesi 7 bin 542 konutun teslimleri kısa süre içinde yapılacak. 2 bin civarında köy tipi evin aralık ayı ya da kasım başında teslim edilmesi hedefleniyor.

Bu köy tipi evler, depreme dayanıklı betonarme yapılar olup sağlam zemin üzerine inşa ediliyor. 105 metrekare ve 130 metrekarelik farklı tasarımlara sahip olan bu evler, deprem sonrası güvenli bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyor.

Akçadağ, Doğanşehir, Darende, Yazıhan ve Yeşilyurt İlçelerine yapılan köy tipi evlerden bazıları (3 parça) yıllık olarak teslim edilmişti. Malatya Geneline toplamda 25 bin köy evi olmak üzere toplamda 103 bin konut depremzedelere teslim edilecek.

Anahtar Kelimeler:
MalatyaGündemHaberDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86