banner85

Kolejin Doğalgaz Tesisatında Sıkıntılar Varmış

Dün bültenimizde yayınladığımız, “Çamlıca Koleji”ne doğalgaz bağlanmadığı için öğrenciler soğukta ders yapıyor” haberimiz ile ilgili doğalgaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz’dan bugün bir basın açıklaması yapıldı. Aksa, okulun yanlışlıkla konut mevzuatında başvuru yaptığını, yanlışlığın düzeltilerek bağlantının ve gaz çıkışının yapılacağını bildirdi.

Rabia Işık
Rabia Işık
21 Kasım 2023 Salı 17:12
Kolejin Doğalgaz Tesisatında Sıkıntılar Varmış

Malatya’da hizmet veren bir özel eğitim kurumu olan Çamlıca Koleji’nin doğalgazının bağlanmaması ile ilgili haberimiz konusunda Aksa Doğalgaz Dağıtım şirketinden bir basın bülteni yayımlandı.

Çamlıca Okul kurucusu Mustafa Sarıtaç’ın başvurusuna rağmen yaklaşık iki aydır mağdur oldukları iddiasını ekranlarımıza taşımıştık.  

Konuyla ilgili Aksa Doğalgaz’dan bir basın açıklaması geldi. Açıklama şu şekilde;

Çamlıca Koleji’nin 18 Eylül Pazartesi günü yaptığı başvurunun hatalı beyan üzerine konut aboneliği kapsamında yapıldığı, şirketimiz tarafından yapılan incelemelerde ise aboneliğin özel eğitim kurumu statüsünde yapılması gerektiği tespit edilmiş olup gerekli düzeltmeler yapılarak mevzuata uygun bir şekilde bağlantı işlemi yapılmıştır.

Yerinde yapılan incelemelerde, bina içi tesisatın fiziken yapılmadığı, bununla birlikte sertifikalı iç tesisat firması tarafından projenin hazırlanarak usulüne uygun olarak sunulmadığı da Çamlıca Koleji yetkililerine bildirilmiştir. İlgili okulda doğal gaz kullanımının bir an önce başlaması için sertifikalı iç tesisat firması tarafından tesisatın projesinin tarafımıza onaya sunulması ve akabinde tesisatın projeye uygun olarak yapılması gerekmektedir.

Başvurular şirketimize ulaştıktan sonra ekiplerimiz tarafından gerekli kontroller hızlı bir şekilde yapılarak uygun bulunması halinde tesisat kontrol uygunluğu verilecektir. Akabinde kullanım sözleşmesinin yapılmasını takiben güvenli gaz arzı sağlanacaktır.

Hassasiyetle belirtmek isteriz ki, ekiplerimiz doğal gazı tüm vatandaşlara bir an önce ulaştırmak gayretiyle hareket etmekte ve abone bağlantı işlemlerini mümkün mertebe en kısa sürede gerçekleştirmektedir.

Anlayışınız için teşekkür eder, kamuoyunu saygıyla bilgilendiririz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86