Kalıcı Konutlar Hızla Yükseliyor

Depremlerden etkilenen kentler arasında yer alan Malatya'da TOKİ tarafından yapılan afetler hızla yükseliyor. Konutların bir kısmının kaba inşaat kısmı tamamlanırken, örnek daire de hazırlandı.

01 Haziran 2023 Perşembe 14:47
Kalıcı Konutlar Hızla Yükseliyor

6 şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da Toki tarafından yapılan afet konutları yükseliyor.

 Mart ayında temellerin atıldığı bölgede ilk etapta 13 bin 975 konut yapılacak. Yatay ve yöresel mimariye uygun şekilde sağlam zemine binalar inşa edilirken, konutların Eylül ayı itibariyle kaba inşaatlarının bitirilmesi ve Ocak ayında da teslim edilmesi hedefleniyor.

Şu an kaba inşaatı tamamlanan blokta örnek daireler hazırlandı. Bazı örnek dairenin iç imalatları yapılırken kaba inşaatı tamamlanan diğer bloklarda da örnek daireler yapılacak.

TOKİ tarafından radye temel ve tünel kalıp sistemiyle yapılan konutlar yatay ve yöresel mimariye uygun şekilde sağlam zemine r inşa ediliyor. Yeşilyurt İlçesi İkizce Mahallesinde de binalar hızla yükselirken mahalle içerisinde 6 etapta toplam 8 bin 799 konut yapılacak. Kahramanmaraş depremi sonrası il genelinde toplamda 70 bin konut  ve köy evi yapılacak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86